Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04/10/2009



Ιδέες για αναφορές σε τοπικά θέματα
………………………………………

Κεντρική ιδέα για τα νησιά μας :ενίσχυση και ολοκλήρωση των υποδομών που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, με παράλληλη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ,ιδιαίτερα της υγείας και της πρόνοιας ,των μεταφορών , της παιδείας και εν τέλει με πρακτικές προστασίας της αειφορίας και του περιβάλλοντος.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: οδικός άξονας Σάμη-Αργοστόλι-Πόρος, ως σύνδεση με τον Δυτικό Άξονα, γέφυρα στην θέση Χάρακα, περιφερειακοί Αγίας Ευφημίας και Σκάλας.
Λιμενικές εγκαταστάσεις Πισαετού, Πεσσάδας, Αργοστολίου.
Τουριστικές λιμενικές εγκαταστάσεις Ιθάκης, Αργοστολίου
Φράγματα Παλλικής, Γριζάτων
Επέκταση ΒΙΠΕ Αργοστολίου, Βιοτεχνική Ζώνη Ληξουρίου
Ανέγερση νέου Σφαγείου και Εμφιαλωτηρίου.
Επισκευή, αισθητική αποκατάσταση και σύνδεση με τον κυκλοφοριακό ιστό της γέφυρας Αργοστολίου (μονοδρόμηση και πεζοδρόμηση).
Βιολογικοί καθαρισμοί με ταχύτατη προώθηση (Λειβαθώ, Ιθάκη, Φισκάρδο )και με σύγχρονες τεχνικές που περιορίζουν το κόστος λειτουργίας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: κτιριακά των δύο νοσοκομείων και του ΚΥ Ιθάκης, προϋποθέσεις για μόνιμη παρουσία υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού.
Προώθηση του ερευνητικού κέντρου Ζωανθρωπονόσων.
Χρηματοδότηση των υπηρεσιών Πρόνοιας, ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου ,πρόβλεψη για την κοινότητα των μεταναστών.
Εξορθολογισμός του μεταφορικού κόστους ανθρώπων και εμπορευμάτων, πρωτοβουλία για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου.
Προώθηση ενός φιλόδοξου προγράμματος Σχολικής στέγης (λύκεια σε Αργοστόλι και Ληξούρι, γυμνάσια στο Αργοστόλι, δίκτυο νηπιαγωγείων σε όλους τους δήμους)
Ενίσχυση των δυο ειδικών σχολείων, ανέγερση νέων σε Παλλική και Ιθάκη.
Καθολικός αγώνας για την εδραίωση του ΤΕΙ Ιονίων ως αξιόπιστη επιστημονική οντότητα, σύνδεση με την τοπική κοινωνία και οικονομία, προώθηση των απαραίτητων υποδομών. Τακτική ,εξαμηνιαία σύγκλιση του περιφερειακού συντονιστικού φορέων, εκπαιδευτικών και φοιτητών για τον έλεγχο της κατάστασης προόδου του ιδρύματος.
Εξασφάλιση της ενεργειακής αυτοδυναμίας των νησιών μας μέσω της κατασκευής κατάλληλου κοινού συστήματος ενεργοποίησης των μονάδων παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Ίδρυση Εθνικού Θεάτρου νοτίου Ιονίου με έδρα το Αργοστόλι.
Ολοκλήρωση δικτύου αξιόπιστων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους δήμους .
Χρηματοδότηση της ίδρυσης και λειτουργίας Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού σε νομαρχιακό επίπεδο.
ΑΕΙΦΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Νομοθετική κατοχύρωση του πλαισίου χρήσεων γης ,όπως έχει συμφωνηθεί από όλη την Αυτοδιοίκηση το 2002.
Ιδιαίτερα μέτρα για την προστασία του Αίνου, των περιοχών natura, την οριοθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών, τον καθορισμό λατομικών ζωνών.
Χρηματοδότηση μελετών και έργων αντιπυρικής προστασίας και καθαρισμού δασικών εκτάσεων σε ετήσια βάση σύμφωνα με τις προτάσεις της Δασικής υπηρεσίας.
Επαναπροσδιορισμός των ΖΟΕ γύρω από Αργοστόλι και Ληξούρι , βελτίωση της νομοθεσίας για τους παραδοσιακούς οικισμούς του νομού.
Χρηματοδότηση της λειτουργίας του ΝΠΔΔ για τον Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχεδιασμό του νομού, ενεργοποίηση των επεκτάσεων των σχεδίων πόλης (Λασση, Ιθάκη, Σάμη, Πόρος-Σκάλα, Αγία Ευφημία).
Χρηματοδότηση της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα στερεά απορρίμματα.
Διόρθωση και ολοκλήρωση του Κτηματολογίου σε όλο τον νομό.
Αναζήτηση χρηματικών πόρων για την εφαρμογή ενός μεγάλου προγράμματος απομάκρυνσης του αμιάντου από τις κατοικίες.
Δημιουργία πολιτιστικού ,ιστορικού, ψυχαγωγικού πάρκου στο Αργοστόλι με αξιοποίηση ειδικών κτιρίων ,ανάπτυξη πεζοδρόμων και απομάκρυνση των νομαρχιακών και δημοτικών υπηρεσιών από το κέντρο.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ: Χρηματοδότηση σε μεγάλη κλίμακα προγραμμάτων για δημιουργία νέων αγροτών και κτηνοτρόφων και κατάρτιση των ήδη δραστηριοποιημένων στου κλάδους αυτούς.
Στήριξη παραγωγής προϊόντων ειδικής ονομασίας και ανώτερης ποιότητας.(κρασιά, λάδι, τυριά, κρέας, βιολογικά προϊόντα).
Νέα μεγάλη καμπάνια για την κατοχύρωση της Κεφαλλονίτικης φέτας.
Γενναία ετήσια χρηματοδότηση του τοπικού προγράμματος τουριστικής προβολής.
Χρηματοδότηση μικροζωνικών μελετών γύρω από τις πόλεις και τους κεντρικούς οικισμούς για την βελτίωση της αντισεισμικής θωράκισης των νησιών.
Δημιουργία κατάλληλων κτιριακών υποδομών και πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων για ευαίσθητες υπηρεσίες ,όπως Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: