Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 14ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΗΣ
1ο Θέμα: Χρήση κτηρίου ¨Προσκόπων¨.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα να γίνει πρόταση για εξαγορά του γειτονικού οικοπέδου της ΔΕΗ στην κατεύθυνση ανέγερσης Δημαρχείου και κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στα δύο συνεχόμενα οικόπεδα αφού κατεδαφισθεί το παλαιό κτίριο (¨κτίριο προσκόπων¨).
2ο Θέμα:Έγκριση Απολογισμού Δήμου Σάμης οικ. έτους 2008.
Το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.
3ο Θέμα:Παραχώρηση μέρους της Κεντρικής πλατείας Σάμης για την διαμόρφωσης της ως εκθεσιακού χώρου για τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα να παραχωρηθεί η χρήση μέρους της πλατείας απέναντι από το Δημαρχείο (έμπροσθεν του μουσείου) για να μετατραπεί σε χώρο έκθεσης των ψηφιδωτών που έχουν βρεθεί στη Σάμη, στο πλαίσιο της πρότασης που έχει υποβάλλει η ΛΕ΄ΕΠΚΑ για ένταξη του Μουσείου Σάμης στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
4ο Θέμα:Ανανέωση Σύμβασης Μίσθωσης Κτηρίου Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σάμης.
Ανανεώθηκε για ένα έτος η σύμβαση μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη των δύο κτιρίων που στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σάμης.
5ο Θέμα:Έγκριση υπ’ αρ. 8/09 Απόφασης Τ.Σ. Πυργιού - Αίτηση Συλλόγου «Ο Αίνος».
Αποφασίσθηκε ομόφωνα η μετατροπή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Τσακαρισιάνου σε χώρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης –Φιλοξενίας επισκεπτών του Εθνικού Δρυμού Αίνου και η παραχώρηση της χρήσης του στο Σύλλογο Φίλων Πυργιού ¨Ο Αίνος¨.
6ο Θέμα:Τροποποίηση ¨ΘΗΣΕΑ¨ Δήμου Σάμης.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του ¨ ΘΗΣΕΑ¨ ως ακολούθως:
Απεντάσσεται το έργο ¨Αλιευτικό Καταφύγιο Καραβομύλου¨ ποσού 100.000 ευρώ και το έργο ¨Δημιουργία Λιμενίσκου Μικρών Σκαφών¨ ποσού 300.000 ευρώ με δεδομένο ότι μέχρι 31/12/2009 είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες. Το συνολικό ποσό των 400.000 ευρώ που παραμένει στο ¨ΘΗΣΕΑ¨ μετά την απένταξη των δύο, ανωτέρω αναφερομένων, έργων θα χρησιμοποιηθεί, με αντίστοιχη ένταξη, για την αγορά λεωφορείου, γερανοφόρου οχήματος και σκαπτικού μηχανήματος (JCB) για τις ανάγκες του Δήμου.
Η συνεδρίαση διακόπηκε, λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί με τη συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων τις επόμενες ημέρες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: