Υπόθεση Εργασίας:
Καταρχήν οι συνταγματάρχες θα κυνηγούσαν του Ν. Γκρουεφσκι στα πέρατα της γης «για να τα βρούμε» με κάθε κόστος και «γρήγορα-γρήγορα» καθώς θα είχαν εντολές από τους πάτρωνες μας ότι «οπωσδήποτε πρέπει να μπουν στον ΝΑΤΟ και στην ΕΕ”. Θα έκαναν χοντρικά μια συνάντηση /μήνα με ελληνική πρωτοβουλία οπού θα τον παρακαλούσαν γονατιστοί να μην ζητήσει την Θεσσαλονίκη αλλά μονό το όνομα.Θα είχαν αφήσει την Κύπρο στην μοίρα της δηλώνοντας ότι «οι δυο κοινότητες πρέπει να τα βρουν μόνες τους».Θα είχαν πειστεί να πετάμε άοπλοι στο Αιγαίο για να μην προκαλούμαι τους τούρκους.Θα είχαν ακυρώσει τους αγωγούς με την Ρωσία.Θα είχαν φέρει το ΔΝΤ και θα λειτουργήσει ως πυριτιδαποθήκη στα θεμέλια του ΕΥΡΩ και ως προγεφύρωμα για να επεκταθεί το ΔΝΤ στην Κύπρο και σε άλλες χώρες.Θα δήλωναν ότι στην επίθεση των Ισραηλινών στο νηοπομπή για την Γάζα χρησιμοποιήθηκε «αδικαιολόγητη Βία»Θα έβρισκαν έναν εξωτερικό εχθρό (ίσως κερδοσκόποι) και έναν εσωτερικό (ίσως Δημόσιοι Υπάλληλοι, ίσως συνταξιούχοι, γενια των 700 ευρώ, χήρες και ορφανά ) για να τρομάζουν τον κόσμο.Στο τέλος θα υπόγραφαν κάποιο Μνημόνιο μαζί με την ακροδεξία και την Ντόρα Μπακογιάννη Μητσοτάκη τον ΣΕΒ και άλλους.Στην Ευρωπη δεν θα ασχολιόντουσαν πλέον μαζί μας.Θα έδερναν κόσμο και κοσμάκη στου δρόμους που θα αντιδρούσε στο να δώσει οικειοθελώς τα λεφτά του στο ΔΝΤ.Θα πλάκωναν συνταξιούχους για στο δρόμο γιατί ζουν πάρα πολύ και τρώνε τα λεφτά των Αμερικανών μέσω του ΔΝΤ.Οι δημοκρατικές δυνάμεις θα αντιδρούσαν μας θα τους συκοφαντούσαν μέσα από τα ΜΜΕ. Το ΚΚΕ θα το έβγαζαν παράνομο για ότι και να κάνει.Θα απαξίωναν κάθε τι Ελληνικό κάθε παλιό πολιτικό κάθε τι έκτος γραμμής. Ακόμη και την Ελληνική γλώσσα δεν θα την χρησιμοποιούσαν στην διεθνή κοινότητα.θα απειλούσαν με διαγραφές προγραφές και κυρώσεις όσους στέκονταν απέναντι τους στην υπολειτουργούσα Βουλή (για παράδειγμα).Θα λειτουργούσαν με Διατάγματα.Θα παραιτιόνταν «από κάθε δικαίωμα που απορρέει από την εθνική κυριαρχία της χώρας» για μολις 110 δις ευρώ.Θα είχαν επαφές με «χουντάρες» τις περιοχής όπως ο Καντάφι.Θα φόρτωναν τους Έλληνες με ένοχες και θα έβαζαν την Ελλάδα σε μονόδρομο ή με την ορολογία της εποχής του 1974 “σε γύψο”.Θα έκλειναν ίσως blogs και άλλους ενοχλητικούςΚαι πρέπει να σημειωθεί ότι: «οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα η καταστάσεις είναι συμπτωματική» .Όλα αυτά τα φοβερά θα γίνονταν μόνο εάν είχαμε Χούντα και τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα δεν έχουμε γιατι όπως είναι γνωστό έχουμε τον ΓΑΠ…μα ως γνωστό στο τέλος πάντα η Δημοκρατία θα νικήσει..
2 σχόλια:
Αστακός: Ερώτηση για τη μονάδα υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου
Ερώτηση προς τις υπουργούς Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, κατέθεσαν για τη θερμοηλεκτρική μονάδα υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας οι ανεξάρτητοι βουλευτές Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.
Ειδικότερα, οι βουλευτές αναφέρουν:
Με ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα ολοκληρώθηκαν τους τελευταίους μήνες οι διαδικασίες αδειοδότησης της μεγαλύτερης θερμοηλεκτρικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας ισχύος 1100 ΜW. Πρόκειται για επένδυση της εταιρείας πετρελαίων του Κατάρ (Qatar Petreleum) και αφορά μεταξύ άλλων την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού με καύσιμο υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (Liquid Petroleum Gas - LPG) στο Πλατυγιάλι του Δήμου Αστακού.
Το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, οι επισκέψεις υπουργών στο Κατάρ και του πρέσβη της χώρας αυτής ερμηνεύουν ίσως την ασυνήθιστη ταχύτητα έκδοσης της πρώτης άδειας παραγωγής που δόθηκε από τη ΡΑΕ σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησης, αλλά δεν είναι αρκετές για να αιτιολογήσουν ένα τέτοιο επενδυτικό σχέδιο για τους παρακάτω λόγους:
• Δεν προβλέπεται στον κατατεθειμένο στη Βουλή μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, ούτε ως μέγεθος ηλεκτρικής ισχύος ούτε ως καύσιμο ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσο είναι συμβατό με τους εθνικούς στόχους για μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και για αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο 20% του εθνικού ενεργειακού μείγματος , πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία.
• Ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα (κίνδυνος έκρηξης με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων, αλλά και από τις διαφυγές αερίου που αναμένεται να φθάνουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα -κατά μέσο όρο 40.000 τόνους- ετησίως). Εξάλλου υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση.
• Συνεπάγεται σοβαρότατη τοπική θερμική ρύπανση τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στη θάλασσα, αλλά και τοπική ατμοσφαιρική ρύπανση από οξείδια του Αζώτου και του Θείου, μονοξείδιο του Άνθρακα, αιωρούμενα σωματίδια σε απόσταση μόλις 10 χλμ από την πόλη του Αστακού.
• Περιλαμβάνει, ως περιβαλλοντικό άλλοθι, μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων από φύκια μέσω διοχέτευσης του διοξειδίου του άνθρακα στη θάλασσα, τεχνολογία που δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε τέτοια κλίμακα.
• Βρίσκει αντίθετο τον τοπικό πληθυσμό που θέλει τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Πλατυγυαλίου ως διαμετακομιστικό λιμάνι και πλήττει σοβαρά την τουριστική προοπτική της ευρύτερης περιοχής.
Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην το διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα, επικινδυνότητας, αφού μέρος της επένδυσης εμπίπτει στην οδηγία Sevezo.
Ερωτώνται οι υπουργοί:
1. Ποιο θα είναι το όφελος για τους κατοίκους της περιοχής και την Εθνική μας οικονομία, από την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης σε ένα λιμάνι που διαθέτει ελεύθερη ζώνη εμπορίου και ελεύθερη ζώνη βιομηχανίας, χωρίς την επιβολή φόρων και χωρίς την επιβολή προστιθέμενης αξίας στα διακινούμενα προϊόντα της, όπως είναι τα πετρελαϊκά παράγωγα;
2. Πόσο θα επιβαρύνει η συγκεκριμένη επένδυση με νέα χρηματικά πρόστιμα την προβληματική κατά τα άλλα Ελληνική οικονομία αφού θα ανεβάσει τους ρύπους και σε πανελλαδικό επίπεδο.
3. Πως θα αντισταθμιστούν οι λιγοστές (140 από 1500 που είχαν αρχικά αναφερθεί) θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την εγκατάσταση της εν λόγω εταιρίας στο λιμάνι του Αστακού, με τις απώλειες των θέσεων εργασίας που θα επιφέρει η λειτουργία της εν λόγω μονάδας σε άλλους υφιστάμενους οικονομικούς τομείς οι οποίοι θα υποστούν σοβαρή συρρίκνωση;
4. Αληθεύει ότι απ’ τις 23/10/2009 έχει κατατεθεί αίτηση στη ΡΑΕ (απ’ την εταιρεία ENGAL) για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από καύση αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών) 200MW στην ίδια περιοχή;
Δυστυχώς η ηγεσία του νησιού, ασχολείται και μοιράζει τα ιμάτια του Καλλικράτη!!! Που να της μείνει χρόνος για τόσο... φτηνά θέματα!!! Μοιραίοι και Άβουλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες και μοισθοί τους!!!
Δημοσίευση σχολίου