Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μαριλίζα - Μάκης, δυο σύντροφοι "αντιμέτωποι" για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;



Αντιγραφή από το kefaloniapress.gr




Μετά τις αποδοκιμασίες των Κερκυραίων στην Αντζελα Γκερέκου και προκειμένου να βρεθεί το αντίδοτο - Φόρτε, το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται την Μαριλίζα ως υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.. μόνο που...





Με γυναίκα και συντρόφισσα θα αναμετρηθεί ο Μάκης ο Φόρτες στην Περιφέρεια ;



Μόνο που δεν θα είναι η ωραία συντρόφισσα πρ. Υφ/γος Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου αλλά η αυστηρή Υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.



Επιπλέον η αντίπαλος δεν θα είναι Κερκυραία αλλά Κεφαλλονίτισσα!!



Δείτε πως έχουν τα γεγονότα των τελευταίων ωρών :



Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις διακοπές (τώρα επιστροφή είναι, διάλλειμα είναι ,θα σας γελάσω), άρχισαν να ξαναγράφονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού και αξιοποίησης Υπουργών σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες.



Ένα, πρόσφατα γραμμένο, σενάριο αφορά και την κάθοδο –με εντολή Ιπποκράτους- της Κεφαλλονίτισσας Υπουργού υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.



Είναι ένα σενάριο που παίζει πολύ δυνατά τις τελευταίες ώρες για τους εξής λόγους :



- Η υποψηφιότητα της Αντζελα ,παρά το θριαμβευτικό γκάλοπ που επικαλέστηκε η Ιπποκράτους , δεν περπατάει.



Η πρώην Υφ/γός βρέθηκε τον Αύγουστο στην Κέρκυρα, στην Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα, και δέχτηκε αρκετά πικρόχολα σχόλια και κράξιμο από τον κόσμο, που ο τοπικός τύπος έπνιξε καταλλήλως αλλά τα blogs όχι.

Ο κόσμος δεν έχει καταπιεί τον σιωπηλό διακανονισμό των χρεών του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου από την Κυβέρνηση.



- Αλλά δεν είναι μόνο αυτό : η ίδια η πρ. Υφ/γος δεν θέλει επ ουδενί να χάσει την βουλευτική ασυλία (για ευνόητους λόγους ) και



- επιπροσθέτως δεν θέλει να παραδώσει την έδρα της στον υπ’ αριθμό ένα κομματικό της αντίπαλο κ. Γ. Καλούδη , που θα την διαδεχτεί στη βουλή.



Λοιπόν, Άντζελα γιόκ, για το ΠΑΣΟΚ. Πάμε για άλλα.



Και ποια είναι τα άλλα..



Το αντι-Κερκυραϊκό κίνημα των υπόλοιπων νησιών όχι μόνο δεν έχει κοπάσει αλλά καθημερινά δυναμώνει.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υποψήφιος Κερκυραίος περιφερειάρχης της ΝΔ κ. Σπύρος Σπύρου που δεν μπορεί να βρει υποψήφιους να καταρτίσει το ψηφοδέλτιό του , αφού ελάχιστοι έως κανένας από τα άλλα νησιά δεν δέχεται να κατέβει υπό την ηγεσία Κερκυραίου.( Πλην του Σωτήρη Κουρή βέβαια που δηλώνει ήδη υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του κ. Σπύρου. Δεν έχει ο Σωτήρης τέτοιους ενδοιασμούς, είναι large τύπος. Εδώ ψήφισε Γεωργάτο, στον Κερκυραίο θα διστάσει; )



Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν βλέποντας όλα αυτά, βρίσκεται σε μεγάλο δίλλημα :


Ποιος Κερκυραίος είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κίνημα που σιγόβραζε χρόνια από την δυσαρέσκεια προς την πρωτεύουσα των Ιονίων και τώρα βρήκε τρόπο να εκφραστεί παρακινούμενο από την υποψηφιότητα του Μάκη Φόρτε;





* Ποιος Κερκυραίος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κεφαλλονίτη Μάκη Φόρτε που φαίνεται ότι συσπειρώνει όλα τα άλλα νησιά και έχει μεγάλη πρόσβαση και στην Κέρκυρα;



Μην ξεχνάμε ότι ο πιο σημαντικός υποστηριχτής του Μάκη Φόρτε είναι ο νυν Νομάρχης Κέρκυρας και στέλεχος της ΝΔ Στέφανος Πουλημένος , ο οποίος με πρόσφατη δήλωσή του , αρνήθηκε την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας στο ψηφοδέλτιο του ΝΔημοκράτη κ. Σπύρου.


Αλλα ονόματα Κερκυραίων υποψηφίων περιφερειαρχών που ρίχνει κατά διαστήματα το ΠΑΣΟΚ- κυρίως για να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις στα άλλα νησιά- , είναι :



* * Αρθρούρος Ζερβός (αν έχετε ακουστά, διοικητής της ΔΕΗ Κέρκυρας)
*



* * Τηλεμαχος Γαβαλάς (Δ/ντης Β’βαθμιας εκπαίδευσης, πρωην στέλεχος της Πολιτκής Ανοιξης και συμπέθερος της Αντζελας Γκερέκου )
*


* Χρύσανθος Σαρλής (πρωην Δήμαρχος Κέρκυρας ο οποίος μάλλον θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος )





Όπως αντιλαμβάνεστε κανένα από αυτά τα ονόματα δεν περπατάει στα άλλα Ιόνια νησιά πλην της Κέρκυρας , αν και είναι αμφίβολο πόσο περπατάνε και στην Κέρκυρα, αλλά λέμε τώρα…



Έτσι η ιδέα της υποψηφιότητας περιφερειάρχη από ένα άλλο- πλην της Κέρκυρας -νησί , συζητιέται έντονα στην Επιτροπή Αυτοδιοίκησης της Ιπποκράτους ακόμα και σαν «Αντι- Φόρτε» αντίδοτο , αν και υπάρχουν άτομα στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στην επιτροπή, τα οποία υποστηρίζουν πολύ θερμά την άποψη να στηρίξει το κόμμα τον Μάκη Φόρτε.



Γάντι λοιπόν έρχεται η κομματική και χαμηλών τόνων Κεφαλλονίτισσα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για να βγει η οργάνωση από τα αδιέξοδα.



Τώρα αν έχει βάλει και το δακτυλάκι του και ο Νικόλας για την υποψηφιότητα της mariliza_nikolas_200.jpgΜαριλίζας, όρκο δεν παίρνουμε..



Οι άριστες σχέσεις της Μαριλίζας και του Νικόλα είναι γνωστές , καταγραμμένες και από τον φακό μας πολλές φορές.



Άλλωστε είναι ηλίου φαεινότερο ότι μόνος του ο Μάρκος Κοτσιλίνης , ως υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, χωρίς ισχυρή κομματική υποψηφιότητα από την περιφέρεια θα είναι εύκολη λεία τόσο για τον Αλέξανδρο Παρίση όσο και για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο που θα τους δοθεί η ευκαιρία να αλιεύσουν άνετα ψηφοφόρους από το δυσαρεστημένο ΠΑΣΟΚ.



Όμως πριν καλά- καλά τυπωθεί το όνομα της Μαριλίζας στα περιφερειακά έντυπα και sites, άρχισαν οι αντιδράσεις από τους συντρόφους.



Γιατί η Μαριλίζα ,εκτός από το Υπουργικό της βιογραφικό, κουβαλάει μαζί της και δυο αρνητικές εκτιμήσεις για το έργο της στο Υπουργείο Υγείας από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο ,και βέβαια από τους ελεγκτές της τρόϊκα.



Εξάλλου το Υπουργείο Υγείας έχει ανοικτά ζητήματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων :



* @ Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει καταλήξει ως Γεφύρι της Αρτας, κτίζεται ξανακτίζεται και τελειωμό δεν έχει
*

* @ Το Νοσοκομείο της Ζακύνθου, ημιτελές και ατελείωτο
*

* @ Στην Κεφαλονιά ακόμα να προχωρήσει η νέα πτέρυγα της Δωρεάς Βεργωτή ενώ το προσωπικό του Νοσοκομείου κατεβαίνει κάθε τόσο σε επισχέσεις εργασίας για δεδουλευμένα
*

* @ Στην Λευκάδα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανάστατο με τις ελλείψεις του νοσοκομείου και διοργανώσει επισχέσεις εργασίας
*

* @ Στην Ιθάκη ακόμα αναζητείται νομική φόρμουλα που θα «αναγκάσει» κάποιον παιδίατρο να παραμείνει στο νησί, θέμα που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα λυνόταν την επόμενη ημέρα



Σου λένε τώρα οι σύντροφοι, «με ποια προίκα έργου θα κατέβει η Μαριλίζα υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, απέναντι σε έναν άλλο σύντροφο, τον Μάκη Φόρτε, που οι ίδιοι είχαμε αποκαλέσει «αναμορφωτή της αυτοδιοίκησης»;



Κυριακή κοντή γιορτή. Σε λίγες μέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και το προεκλογικό ματς θα αρχίσει . Και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι τόσο μεταξύ των αντιπάλων στρατοπέδων , όσο μεταξύ των «συντρόφων» αντιπάλων με μια πιθανή αναμέτρηση στη β' Κυριακή Μαριλίζας - Μάκη!!!

.

Κλείστε θέση.

Ionian Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: