Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΗ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΑΜΗΣ


 
   
Πληροφορήθηκα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του νησιού μας ότι το όνομά μου βρίσκεται σε λίστα όπου περιλαμβάνει τους υπεύθυνους (σύμφωνα με τους συντάκτες αυτής) της ήττας του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές σε τοπικό επίπεδο ή άλλως τους ¨προτεινόμενους¨ προς διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ.
Κατόπιν τούτου οφείλω να δηλώσω ότι αναγκαία προϋπόθεση για να διαγραφείς από μία οργάνωση είναι να υφίσταται οργάνωση. Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Κεφαλονιά δεν υφίσταται προ πολλού.
Επίσης αναγκαία προϋπόθεση για να σε διαγράψουν από κάπου είναι να επιθυμείς να είσαι εγγεγραμμένος εκεί. Από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους διαφωνώντας με το τότε προσχέδιο νόμου ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ¨, έχω διαχωρίσει τη θέση μου από το ΠΑΣΟΚ. Ήδη από τότε είχα δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχω σε κανένα ¨Καλλικρατικό¨ ψηφοδέλτιο.
Στις τελευταίες τρεις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις συμμετείχα πάντα σε ανεξάρτητα, μη κομματικά, αποκλειστικά αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια τα οποία πάντα βρίσκονταν στην απέναντι όχθη από τα επίσημα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Υποχρέωση να παράσχουν στήριξη στα κομματικά ψηφοδέλτια έχουν όσοι κατά το παρελθόν έχουν εκλεγεί ή πολιτευθεί με τη στήριξη του κόμματος ή έχουν λάβει θέση στον κρατικό μηχανισμό ως μέλη-υποστηρικτές του κόμματος.
Αν κάποιοι αναζητούν τα αίτια της ήττας τους φρόνιμο είναι να αναλογιστούν ότι σε 30 μέρες η Κεφαλονιά θα αποτελεί ένα δήμο, με άμεση απότοκη συνέπεια την ερήμωση των χωριών μας, την εξαφάνιση κοινωνικών δομών που στηρίζονταν από τους δήμους, την μετατροπή των αιρετών σε φοροεισπράκτορες, τη δυσλειτουργία των σχολείων και των δομών υγείας ή με άλλα λόγια την εφαρμογή του μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση μέσω του ¨ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ¨.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: