Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΜΗΣ. ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Η ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ.

Κλειστό ( υπό κατάληψη από τους μαθητές ) έμεινε σήμερα το Γυμνάσιο και Λύκειο Σάμης).
Τα προβλήματα που επισημαίνουν οι μαθητές, είναι τα εξείς:
1)Ελλειψη πετρελαιου θερμανσης με αποτελεσμα η θερμανση στις ταξεις να λειτουργει λιγες ωρες καθε μερα




2)Επιδιορθωση στα λουκια τα οποια επιδιορθωθηκαν πριν λιγο καιρο αλλα μονο μπροστα στο γραφειο τον καθηγητων ενω μπροστα απο τις ταξεις των μαθητων παρεμειναν ως ειχαν με αποτελεσμα οποτε βρεχει ο διαδρομος ο οποιος ειναι στεγασμενος να μετετρεπεται σε "λιμνη"
3)Να υπαρχουν τροχονομοι την ωρα του σχολασματος και την ωρα που μπαινουν οι μαθητες στα λεοφωρεια
4)Να γινουν οι απαραιτητες επιδιορθωσεις στο εσωτερικο των ταξεων.Παραδειγμα απαραιτητης επιδιορθωσης ειναι η ταξη η οποια σημερα βρεθηκε  πλημμυρισμενη απο καποιον σπασμενο σωληνα ο οποιος εξακολουθει να σταζει
5)Να τοποθετηθουν καγκελα στα παραθυρα που βρισκονται στην ταξη που υπαρχει εντος του γυμναστηριου στον οροφο.
Σήμερα το βράδυ οι μαθητές είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμης, Μανώλη Βαλέττα, που δεν έγινε όμως!
Οι μαθητές, επισημαίνουν ότι, έχουν γίνει και άλλες τέτοιες συναντήσεις στο παρελθόν, αλλά δεν είδαν να δίνοντε λύσεις, στα προβλήματά τους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, αύριο το πρωί θα αποφασίσουν,αν θα συνεχίσουν την κατάληψη του Σχολείου.
Τ.Κ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

h katalhpsh sunexistike kanonika kai shmera..aurio oi mathites tha ksana sunedriasoun kai tha pshfisoun gia to an epithumoun na sunexistei h katalhpsh..

Κάποιος που δεν τρώει κουτόχορτο είπε...

1. Το καλοριφέρ λειτουργεί από τις 7.30-11.30. Ο καιρός φέτος νομίζω ότι είναι αρκετά μαλακός, ώστε να μην χρειάζεται να λειτουργεί παραπάνω. Βέβαια, αν οι μαθητές κρυώνουν, καλό θα ήταν να έρχονται με πιο χοντρά μπουφαν στο σχολείο και όχι με βερμούδες (!) ως τα μέσα Νοεμβρίου.
2. Καταληψη για τα λούκια; Εντάξει, αυτό είναι αρκετά αστείο.
3. Μα τι χρειάζονται οι τροχονόμοι, αφού οι καθηγητές κάνουν μια χαρά και αυτή τη δουλειά; Υπάρχουν πάντα 2-4 στο σχόλασμα που φωνάζουν ωσάν τελάληδες "έλα για Πουλάτα", "ήρθε το λεωφορείο για Πύλαρο" και μπαίνουν μπροστά στα αμάξια με κίνδυνο να τους κόψει και κανένας βιαστικός Σαμικός που πηγαίνει με 70 μπροστά στο σχολείο.
4. Καλές οι θεωρίες για την υλικοτεχνική υποδομή. Κι εγώ θέλω οι μαθητές να σταματήσουν να ζωγραφίζουν τα θρανία, να κλωτσάνε τις πόρτες, να βρωμίζουν τις τάξεις και να κάνουν ανακύκλωση. Κάποια πράγματα δεν χαλάνε από μόνα τους.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κύριε Καβαλλιεράτε: οι μαθητές θέλουν να επιμηκύνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ή μάλλον να τις αρχίσουν νωρίτερα. Και προκαλώ οποιονδήποτε από αυτούς να μου πει: πριν προβούν σε κατάληψη, πόσες φορές συναντήθηκαν με τους καθηγητές ή τους Διευθυντές ώστε να υποβάλουν τα αντίστοιχα αιτήματα; Να σου πω εγώ. Ούτε μια. Άντε, αγωνιστικούς χαιρετισμούς και σε σένα.

Κεφαλονιά Βόρειος Πόλος είπε...

Κάποιε που δεν τρώει κουτόχορτο, στο σχόλιο για την κατάληψη του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης, αναγράφοντε αυτά που μου είπαν μαθητές και τίποτε άλλο! Καμία προσωπική άποψη δεν γράφω,αν και θα μπορούσα ( σε σχέση για το καλοριφέρ τουλάχιστον).
Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!

ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ είπε...

ΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΑΖΟΥΝΤΕ...! Η αφεντιά σου που μοστράρεις ως σαρκοφάγος, Αμπούκωτος από λαψάνες άθλιες, και χοντρολιές με δάκο, βλίτα και αμπελόκλαδα!!! Εσύ που έχεις άποψες για τα παιδιά του κόσμου κι έβαλες τη φίρμα σου στα δίκτυα για να γελάω κλάνοντας με τσοι παρόλες και τα ξωτικά σου !!! Δε βλαστημάς κάλιο το χέρι σου με κεια που κάνεις και το νου σου για εκειά που ορίζεις! εμίλιες για τσου νέους λες και συμμαχούν με διαόλους και πάνε να σε ξεγελάσουνε, να σου τρατάρουνε τσοι μυστικές υπηρεσίες!!! Δε μπας, για να μη σου πω που…. Όξου απ΄ το σκολειό να σταθείς στα παιδιά μας…
Είσαι απ τσου πολλούς που τότενες στα πολυτεχνεία τρώγατε κρεάτα και λέγατε τα μαθητούδια αλητάμπουρες! Κι έπειτα ορίσατε τη 17 Νοέβρη να τσου κάνετε επέτειο… Κι αμά να διοριστείς και να διορίσεις… αλήθεια τόμου και το φερε η κουβέντα σε ποιο κώμμα σε έχουνε γραμμένωνε;
!!!Ναι! … για τα παιδιά μας που τσου φέραμε, τσου ποτίσαμε, τσου κάμαμε τσιμπούσι τα όνειρα, τσου στρώσαμε ξουράφια να διαβούνε και περιμένεις κρεατόφιλε, άλληνε μια βολά στην ιστορία να σε σώσουν θέλουμε τα πετρέλαια να καίνε νύχτα μέρα, τσου τροχονόμους να χορεύουν μέρα νύχτα και τσου ανόητους να σκέφτονται νυχτοήμερα. Δεν είμαι σαρταδόρος… τα παιδιά δεν έχουνε κομματικούς συμβουλάτορες και … κάνουνε λάθη! Τα λάθη τσου όμως είναι τα μισά από κειά τση δική σου γενιάς! Τσου τα δίδαξες εσύ κι εγώ! Ο θυμός τσου θα ξεσπάσει μια μέρα κι εσύ θα τηράς, θα σκιάζεσαι, θα περιμένεις, θα κρύβεσαι και μετά την νίκη θα τρέξεις με χειραψίες να πάρεις αντίδωρο! Τα λεβιθόχορτα κάλιο να τα τρως παρί να τα σερβίρεις πατριώτη που ούλοι μας χεστήκαμε για το τη τρως και τη δεν τρως !

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος που δεν τρώει, κουτόχορτο, αλλά προσπαθεί... να μας φουμάρει μπάφο! είναι από τους καθηγητές εκείνους, που έχουν κάνει το Γυμνάσιο γκέτο!!! Τρέμει μην οι μαθητές, του βγάλουν τα άπλυτά του στη φόρα φαίνεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Στον μη τρώγοντα κουτόχορτο, ανεπιφυλάχτως συνιστώ, που θα το καταναλώνει ως φαίνεται-αλλά δεν πειράζει-, του συνιστώ ξαναλέω, εξυπνόχορτο και του αφιερώνω στίχους του Οδ. Ελύτη:

" Ω, Νεότητα, πληρωμή του χρόνου, αιμάτινη στιγμή που ακυρώνεις το θάνατο"...

MAJOR ARX

ablogos είπε...

Αγαπημένοι Κοντραστάρε και MAJOR ARX

εδώ είσαστε; Τα χρόνια πολλά μου σε σας και στον μπλογκερά ! Μην φουρκίζεστε με τον καψερό σαρκοφάγο… Είναι από αυτούς που δεν υπήρξε παιδί και τα απωθημένα του έχουν μείνει στο πετρέλαιο 7:30 -11:30 … Την θλίψη σας χαρίστε του και την κατανόησή σας ότι στο αύριο η συνέχεια και η δικαίωση μιας προδομένης και παραδομένης ως τώρα γενιάς θα είναι και δική του … Όπως, όταν… Οι πραγματικοί αγώνες που άφησαν ιστορία και δικαιώθηκαν ξεκίνησαν χωρίς πρωτόκολλα, καταστατικά, κομματικές πειθαρχίες, ολοκληρωμένα σχεδιαγράμματα. Ζήτω οι νέοι μας ! Με τα λάθη τους , τις αδυναμίες, τις προβοκάτσιες που τους επιβάλουν, τον δόλιο καθωσπρεπισμό. Οι καταλήψεις μπορεί κάποια στιγμή να σταματούν μα ο γενικός αγώνας είναι στην αφετηρία… εμείς οι εμπλεκόμενοι της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως του «ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ» πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα! Τι λες πρόεδρε;;;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω τα μπουμπούκια που φύονται και παρεπιδημούν στο Blog Ρουπάκι, σύσσωμα φρόντισαν να μου επιτεθούν, υποθέτοντας μόνο και όχι γνωρίζοντας την ταυτότητα ή την ηλικία μου. Φυσικά κανένας από αυτούς δεν συνομιλεί με επιχειρήματα επί του θέματος, παρά μου αραδιάζει τις ανοησίες που έχει στο μυαλό του. Έτσι ο Κοντραστάρος μου μιλάει για την γενιά του Πολυτεχνείου στην οποία ανήκει (τι κρίμα εγώ δεν είχα καν γεννηθεί το 73) και για κρέατα, μάσες και κόμματα (τι κρίμα, δεν ανήκω σε κανένα). Μάθε λοιπόνπως ό,τι κατάφερα στη ζωή μου το κατάφερα με τις σπουδές και τις δικές μου πλάτες. Εξ ιδίων θα κρίνεις μάλλον... Ο πρώτος ανώνυμος θεωρεί ότι είμαι από αυτούς που έχουν κάνει γκέτο το Γυμνάσιο (ποιοι είναι αυτοί αλήθεια; και με ποιο τρόπο το έκαναν; στα blog θυμήθηκες να το πεις; Ή μόνο εδώ έχεις κότσια;). Η περίπτωση να είμαι από αυτούς που μορφώνουν και πονάνε τα παιδιά του ούτε που του περνάει από το μυαλό (φαίνεται δεν υπάρχουν ούτε έχουν περάσει σωστοί καθηγητές από το Γυμνάσιο. Αλλά η αχαριστία δεν με εκπλήσσει). Ότι μπορεί να είμαι από αυτούς που θέλουν το σχολείο να λειτουργεί και όχι ξέφραγο αμπέλι, να κλείνει για να παίζουν κάποιοι μαθητές επιδεικτικά τάβλι στην είσοδο επίσης απίθανο. Όσο για τους μπάφους, μαζέψτε αυτούς που τους πουλάνε στα παιδιά σας και τους κάνουν το μυαλό κιμά (κατά Καραβόμυλο μεριά κυκλοφορούν ακούω, έχει να πει τίποτα ο Καραβομυλιώτης blogger ή θα μας ανεβάσει ένα post με βοτσαλάκια από την παραλία και όλα θα είναι αγγελικά πλασμένα;) Εγώ τα παιδιά τα θέλω σκεπτόμενους πολίτες και όχι πρόβατα που σύρονται σε καταλήψεις για το χαβαλέ. Ο άλλος ανώνυμος μου παραθέτει Ελύτη. Ευχαριστώ, τώρα με μόρφωσες. Τον αγνοούσα. Την άλλη φορά να παραθέσεις Κατσαρό, είναι πιο αριστερός και άρα πιο επαναστατικός. Για να τελειώνουμε. Ανοίξτε διάλογο με επιχειρήματα. Έχετε άποψη για τα ζητήματα ή τα προβλήματα του σχολείου; Ή απλά παριστάνετε τους αγνούς ιδεολόγους αγωνιστές που στηρίζουν το δίκαιο αγώνα στην κατάληψη για την επιμήκυνση των διακοπών των παιδιών σας;

Κεφαλονιά Βόρειος Πόλος είπε...

Κάποιε που δεν τρως κουτόχορτο, θα απαντήσω μόνο σε ότι με αφορά.
Αναφέρεσαι στα ναρκωτικά που πουλάνε στον Καραβόμυλο. Ομολογώ ότι δεν το ήξερα!!! Το έμαθα σε μία από τις... πάμπολες ημερίδες που έχει κάνει το σχολείο σου για το πρόβλημα αυτό, που όντως μαστίζει τα παιδιά! Το να στοχοποιείς ένα χωριό ολόκληρο και μάλιστα από τη θέση του εκπαιδευτικού, δείχνει το ήθος σου και τίποτε άλλο!!! Καλυμένος πίσω από την μπούργκα της ανωνυμίας, πυροβολείς επί δικαίων και αδίκων! Φαίνεται στο επιτρέπουν οι σπουδές σου αυτό!!! Και για να πάμε στη ταμπακιέρα, τι σε πείραξε από την ανάρτιση για την αποχή των παιδιών; Πες το με δικά σου λόγια και όχι με τα λόγια του σπουδαγμένου εργαλείου του συστήματος, που βγάζουν τα πανεπιστήμια με το σορό!!!
Όσο για τα βοτσαλάκια που τόσο σε ενόχλησαν, δες το από τη θετική του πλευρά. Κάτσε και μέτρα τα!!! Καλό θα σου κάμει!!! Αν από τα θέματα που έχω ανεβάσει, είδες μόνο τα βοτσαλάκια, στον οφθαλμίατρο και γρήγορα!!! Αν θες να προσφέρεις υπηρεσίες και ήθος στους μαθητές σου, κάθε πρωί που θα ξεκινάς από το σπίτι για τη δουλειά, άφηνε την εμπάθεια, δίπλα στο κρεβάτι, στο κομοδίνο! Θα δεις πόσο καλό θα σου κάνει!!!
Τέλος σου εύχομαι καλή χρονιά και με περισσότερη αγάπη για τα παιδιά!
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Κάποιος... είπε...

1. Δε στοχοποιώ ολόκληρο το χωριό, σου επισημαίνω ένα ζήτημα αρκετά γνωστό, που ευρύτατα σχολιάζεται. Άλλοι μίλησαν για μπάφους. Ε, μάθε λοιπόν πού τους πουλάνε. Το σχολείο κάνει ό,τι μπορεί για να ενημερώσει τα παιδιά για μια σειρά ζητημάτων (λιγότερο με ημερίδες, περισσότερο με συζήτηση στην τάξη). Από εκεί και πέρα το σχολείο δεν είναι ο μοναδικός φορέας που ευθύνεται για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Υπάρχουν και οι γονείς, η σωστή διαπαιδαγώγηση, η αστυνομία και η υποκρισία μιας ολόκληρης κοινωνίας που κάνει ότι "δεν βλέπει δεν ξέρει τίποτα".
2. Μπούργκα ανωνυμίας; Ενώ οι λοιποί της ομαδικής επίθεση είναι επώνυμοι; Ξέρεις ποιος είμαι. Ένας εκπαιδευτικός του σχολείου. Δε σου χρειάζονται λοιπές πληροφορίες.
3. Αυτό που με πείραξε από την ανάρτηση είναι ότι δυστυχώς δεν επρόκειτο για αποχή αλλά για κατάληψη. Με γελοία επιχειρήματα. Για να παραταθούν οι διακοπές των μαθητών. Και το γεγονός ότι αναπαρήγαγες τα (σχεδόν γελοία) αιτήματα άκριτα. Άνευ άλλης τοποθέτησης (πχ μάθε ότι για την θέρμανση και υλικοτεχνική υποστήριξη υπεύθυνος είναι ο Δήμος. Ναι, αυτός που βγάζει κάτι εκατομμύρια από τα σπήλαια, αλλά για τη συντήρηση του σχολείου δίνει πενταροδεκάρες). Έτσι όπως παρουσιάστηκαν, εύλογα υπέθεσα ότι τις υιοθετείς κιόλας.
4. Τις υποδείξεις περί αγάπης προς τα παιδιά και του πώς θα κάνω τη δουλειά μου, σου τις επιστρέφω. Αγάπη δεν είναι να χειροκροτώ την οποιαδήποτε απόφαση των παιδιών, αλλά να την υποβάλω σε κριτική. Το να το παίζω χειροκροτητής με σύνθημα "τόπο στα νιάτα, οι νέοι επαναστατούν κτλ" είναι λαϊκισμός, όχι άποψη.

Κεφαλονιά Βόρειος Πόλος είπε...

Επανέρχομαι... Κάποιε που δεν τρώει κουτόχορο, δεν θιοθέτησα απολύτως τίποτα! Τα παιδιά με βρήκαν με ρώτησαν αν θα το βάλω, αν μου στείλουν email, το έβαλα όπως μου το έβαλαν και περίμενα κάποιον από τον Δήμο ( γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι) να απαντήσουν. Αντί αυτού, γράφεις εσύ ένα σχόλιο και με βάζεις αυτόματα να υιοθετώ τα αιτήματα των μαθητών! Όπως πολύ καλά ξέρεις το θέμα του καλοριφέρ το γνωρίζω χρόνια τώρα ( ο πατέρας μου δούλεψε στο σχολείο 25 χρόνια).
Τώρα όσο για τη κατάληψη του σχολείου για παράταση των διακοπών, αυτό έχει να κάνει πιστεύω, με το πόσο ελκυστικό είναι το σχολείο σήμερα για τους μαθητές και αυτό δεν είναι ευθύνη δική σας, έχει να κάνει με όλο το πλάισιο της μάθησης, που ξεκινάει από ψηλά!
Όσο για την αγάπη προς τα παιδιά... έχει να κάνει και με το πόσο υα αφήνουμε να εκφραστούν και από το πρώτο σου σχόλιο, φάνηκε ότι είναι κάτι που δεν το πολυθέλεις!
Όσο για τα ναρκωτικά.... ξέρεις σε πόσα χωριά τα πουλάνε στις πλατείες; Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο Καραβόμυλος, αλλά εκείνοι που τα πουλούν! Και αυτοί δυστυχώς έχουν τις άκρες και την βγάζουν λάδι!
Και πάλι καλή χρονιά!
Τάοσς Καβαλλιεράτος.