Υλικά: Ένα κοτόπουλο μεγάλο ( 3-4 κιλά), ένα κιλό κάστανα, μία κούπα του τσαγιού σταφίδες ξανθές, μία κούπα του τσαγιού ψιλοκομμένα σύκα, δύο κρεμύδια χοντροκομμένα, μία κούπα του τσαγιού φριγανιά τριμμένη, ζωμό κότας, λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση: Βράζουμε τα κάστανα και τα ξεφλουδίζουμε, βάζουμε το κρεμύδι στην κατσαρόλα με λίγο ζωμό να μαραθεί, ρίχνουμε μέσα τα σύκα τις σταφίδες και τα κάστανα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, ρίχνουμε μισή κούπα του τσαγιού λάδι και τη φρυγανιά. Το βγάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με το μείγμα.
ότι περισέψει από την γέμιση, το απλώνουμε στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο.
Περιχύνουμε με λάδι, ρίχνουμε λίγο από το ζωμό που έχουμε φιάξει, στο κοτόπουλο και στο μείγμα γύρω από αυτό και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί, για τρεις ώρες περίππου στους 180 βαθμούς.
Καλη όρεξη και Χρόνια Πολλά!
Βούλα Κοσκινιώτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου