Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : Αποφασίζει για την τύχη των 50 εργαζομένων στην Διαδημοτική Επιχ. Καθαριότητας

Από το kefaloniapress.gr

 
diadimoyiki_first_1.jpg
 diadimotiki_2_first.jpg
 Αγωνία για το αύριο, αδιέξοδο και νομικά προβλήματα!

Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι της πρ. Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση.. Προχθές ήταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ..σήμερα οι εργαζόμενοι της Διαδημοτικής,  αύριο το σύνολο των συμβασιούχων ...
Το τίμημα μια αλόγιστης εργασιακής πολιτκής χρόνων,  θα είναι βαρύ και δυστυχώς θα το πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι.. 
 
 
 
ds_proedreio.jpg
 Με τον χαρακτηρισμό "κατ' επείγον συζητήθηκε χθες, Τρίτη βράδυο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, το πρόβλημα των 53 εργαζομένων στην πρ. Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας  Κεφαλονιάς. 
ds_4.jpg
 Το απαράδεκτο νομικό καθεστώς των προηγούμενων χρόνων όσο αφορά τις προσλήψεις στις δημοτικές επιχειρήσεις, τα ελλείμματα, τα χρέη και τα διοικητικά προβλήματα έφθασαν πια στο αμην. 
first.jpg
 
diadimotiki_1.jpg
 Τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων : περικοπές , απολύσεις. Από τους 53 εργαζόμενους το Υπουργείο μπορεί να νομιμοποιήσει την συνέχεια της εργασίας τους ΜΟΝΟ σε 14! Ποιός θα κάνει την επιλογή; Ποιός θα αποφασίσει για την τύχη 53 οικογενειών;
 diadimotiki_2.jpg
 Ηταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει η κρίση. Επί 8 χρόνια αυτοί οι εργαζόμενοι προσφέρουν την εργασία τους κάτω από ένα ασαφές, απαράδεχτο νομικά καθεστώς.. Κάθε χρόνο με διάφορα νομικά τερτίπια προχωρούσαν προς το αδιέξοδο..
 ds_7.jpg
 Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ανέφερε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι νομικά στον αέρα, δεν υπάρχουν συμβάσεις εργασίας, είναι απορίας άξιο πως γινόταν η μοσθοδοσία τους, πως παρείχαν την εργασία τους , ποιός έπαιζε με την ζωή τους.. 
 diadimotiki_3.jpg
 Αγωνία, ανασφάλεια, πανικός..
 diadimotiki_4.jpg
 Τι θα γίνει αύριο;  Oπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. Είναι βέβαιο αυτό..
 ds_1.jpg
 Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαφωνεί με τους χειρισμούς της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτεί να γίνει εκείνη τη στιγμή συζήτηση εφ όλης της ύλης για την κατάσταση στην Διαδημοτική... 
 ds_5.jpg
 
 ds_2.jpg
 Οι εργαζόμενοι ενημερώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση και τα νομικά προβλήματα..
 ds_3.jpg
 
 ds_6.jpg
 Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποχωρεί..
 diadimotiki_15.jpg
 Ξαφνικά εμφανίζεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Δημήτρης Μαντζουράτος ζητώντας να παρέμβει στην συνεδρίαση.. Μετά από ένα πανδαιμόνιο αντιρρήσεων, συζητήσεων καταθέτει τις απόψεις του . Καμία απόλυση εργαζομένου.
 diadimotiki_5.jpg
 Στο διάλλειμμα εμφανίζεται και ο Διευθυντής της Διαδημοτικής Επιχείρησης. Ολοι του ζητάνε εξηγήσεις για το εργασιακό καθεστώς που υπήρχε στην επιχείρηση..
diadimotiki_7.jpg
 
 diadimotiki_8.jpg
 
 diadimotiki_10.jpg
 
 ds_teliko.jpg
 Μετά από δυόμιση ώρες συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την κατάσταση στην Διαδημοτική επιχείρηση στις 16 Μαρτίου. Σήμερα αποφάσισε μόνο ομόφωνα (με την απουσία της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ) για κάποια νομική διατύπωση που είχε ζητήσει ο δικηγόρος των εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσουν και δικαστικά τα δικαιώματα τους.. 
  Την προηγούμενη εβδομαδα στην ίδια αίθουσα , στην ίδια θέση βρέθηκαν οι είκοσι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αργοστολίου, σήμερα οι 53 εργαζόμενοι της Διαδημοτικής, αύριο όλοι οι συμβασιούχοι του Δήμου..
 Η ώρα της πληρωμής για όλα τα παράτυπα, τα περίεργα και τα "μπαλώματα" των προηγούμενων χρόνων τέλειωσαν! Το τίμημα για άλλη μια φορά θα πληρωθεί μόνο από τους εργαζόμενους και δυστυχώς , θα είναι πολύ βαρύ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: