Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Οι νομαρχιακές επιτροπές της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά εκφράζουν την ανησυχία τους για την απαράδεκτη καθυστέρηση στο έργο της οδικής σύνδεσης του λιμένος Κυλλήνης με την Ε.Ο Πατρών Πύργου, που αφ’ ενός ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες κατοίκους και επιβάτες των ακτοπλοϊκών γραμμών για Ζάκυνθο-Κεφαλονιά, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε τουριστική περίοδο και αφ’ ετέρου εμποδίζει τη σωστή ανάπτυξη της ΒΔ ακτής της Ηλείας, μιας από τις πιο αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Σημειώνουμε ότι ο δρόμος Κυλλήνης-Ε.Ο., που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 11,6 εκ. ευρώ, καθυστερεί, κυρίως, λόγω της εμπλοκής του θέματος των απαλλοτριώσεων στα δικαστήρια με τις συνεχείς αναβολές εκδίκασής τους. Και αυτό κατά παρέκκλιση της σχετικής διαδικασίας, η οποία δεν επιτρέπει περισσότερες της μιας αναβολές. Επίσης οφείλουμε να επισημαίνουμε τον κίνδυνο να απολεσθεί η εγκεκριμένη χρηματοδότηση του έργου αν αυτή δεν απορροφηθεί έγκαιρα, πράγμα για το οποίο έχει γίνει σχετική προειδοποίηση από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα.
Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές και ιδιαιτέρως τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε να απεμπλακεί το έργο αυτό από άγονες και χρονοβόρες διαδικασίες, και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότησή του ώστε να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου. Επί πλέον καλεί τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων όπως και τους Δημάρχους Κυλλήνης, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς να εξασκήσουν τις μέγιστες δυνατές πιέσεις για την ολοκλήρωση του έργου.
11 - 6 - 2011
Οι Ν.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ- ΗΛΕΙΑΣ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: