Αντιγραφή από το http://www.ithacanet.gr
ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ
Η ευαίσθητη καρδιά του "πρωθυπουργού" και της "κυβέρνησης" δεν άντεξαν.
Τόσες μέρες, τόσος κόσμος, σε όλη την Ελλάδα, ξαφνικά, φώναξαν, σα να ήταν συνενοημένοι:
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΩΡΑ
Και αμ' έπος, αμ' έργο, η ευαίσθητη "κυβέρνηση" και ειδικά ο "πρόεδρος της" αφουγκράστηκε τον παλμό των γεγονότων και των ανθρώπων, συγκινήθηκε και άλλαξε το προαναγελθέν, από κάτι άθλιους γαποβενιζέλους, "αίτημα της εποχής" :
- «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής» (Γ.Α.Παπανδρέου, 28/7/2011)
Έδωσε εντολές και ιδού το θαύμα:
Από την "παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση" (των τοκογλύφων) στην "άμεση και συμμετοχική δημοκρατία"!!!!!
Δεν υπάρχει αμφιβολία: Αυτή η "κυβέρνηση" είναι η καλύτερη του κόσμου. Ευαίσθητη, τρυφερή, χαριτωμένη! Ο γλυκός "πρωθυπουργός"(των τοκογλύφων)" κάλεσε και το Σαμαρά να αναπολήσουν , κάποτε, τα περασμένα" ! !
- "“Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση (με το Σαμαρά). Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση... Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε: «Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα” (Συνέντευξη Γ.Α.Παπανδρέου στο περιοδικό Businessweek)
Είναι σαφές πως θέλει, επιθυμεί και μάχεται για την (άμεση) και (συμμετοχική) δημοκρατία και δεν κρατά κακία στην "αντιπολίτευση". Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο είναι πράχτορες της νέας τάξης.
Άλλα επίθετα υπάρχουνε, για να χαρακτηρίσουμε όλη αυτή την "κυβερνητική" ομορφιά;
Το λέει καθαρά το σχέδιο νόμου:
- "Σε κάθε αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο λαός αναδεικνύει περιοδικά τους εκπροσώπους του στη Βουλή και, δι’ αυτής, την κυβέρνηση. Η βούλησή του της εξασφαλίζει την πολιτική νομιμοποίηση στις αποφάσεις που λαμβάνει, γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να εκφράζεται όχι μόνο με τη διενέργεια γενικών εκλογών αλλά και με προσφυγή σε δημοψήφισμα..."
Το προσέξατε; Η "βούληση" μας, με κεφαλαίο!!!
Το λέει καθαρά: Η Βούληση μας έχει προσφέρει πολιτική νομιμοποίηση σε όλες τις αποφάσεις της καλής και αγαθής "κυβέρνησης". Ό,τι κάνει και ό,τι παθαίνουμε, είναι σύμφωνο με τη Βούληση μας. Για τη χάρη αυτής της κεφαλαιώδους Βούλησης Μας, συμβαίνουν όλα. Μεγάλη η Χάρη Της!
"Λεφτά υπάρχουν" και τα βρίσκει στις ρηχές τσέπες μας, χάρις στη μεγαλόψυχη Βούληση Μας.
Για να μην έχουμε καμιά αμφιβολία, συμπληρώνει στο σχέδιο νόμου, η καλή κυβέρνηση:
- "Το δημοψήφισμα είναι θεσμός άμεσης και, εν πολλοίς, συμμετοχικής δημοκρατίας και με την ενεργοποίησή του ενισχύεται η πολιτική συμμετοχή, τονώνεται η αντιπροσώπευση, διευρύνεται η δημοκρατία και εμβαθύνεται η λαϊκή κυριαρχία".
Τόση "λαϊκή κυριαρχία" είχαμε να δούμε από την εποχή της "διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη": "Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση"!!!
Όλα μαζί. Τρία σε ένα. Και χάρις στην επερχόμενη "πολιτική συμμετοχή" ποιος μας πιάνει. Τα κόκκαλα του Ανδρέα θα πάψουν να τρίζουν.
Συγνώμη, δεν μπορώ να γράψω άλλα από την πολλή συγκίνηση. Το αριστερό μου μάτι δάκρυσε και όπου νάναι θα αρχίσει και το άλλο.
Οι "πλατείες" νίκησαν. Ο κάθε μαλάκας αντιδημοκράτης και αντιλαϊκός, από τους νεοναζί ως τους σταλινικούς, στο μενού, που θα μας σερβίρει, θα βάζει για μαϊντανό λίγη "άμεση δημοκρατία" .
Κούνια που τους κούναγε. Πάνω στη μύτη της κολώνας θα πάνε να κάτσουν, για να μη τους βάλουμε από κάτω της.
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για πάντα.
ΥΓ. Δεν μπορώ άλλη συγκίνηση. Πάω να αναθεωρηθώ σε καμιά παραλία:
(παραλία Αγία Ελένη υπάρχει, αλλά δεν είναι στο Ξι.
Δαμουλιανάτα for ever - το χωριό του ...Μαντέλη)
Εμείς παραλία και όποιος αντέχει, διαβάζει τις προτάσεις Σαμαρά. (Μαζί τις φτιάχνανε, πίνοντας κρασί. Μαζί θα γελάνε μαζί μας, σε μια δεκαετία, πίνοντας στην υγειά των κορόιδων.
Εμάς, όπως σας είπαμε, δάκρυσε το αριστερό μας μάτι. Δε θέλουμε να δακρύσει και το δεξί. Αν συνεχιστεί αυτό το βιολί, θα μας πεταχτούν τα μάτια έξω.
Παραλίαααααααααα, όπως λέμε βοήθειαααα:
"Νέο πολίτευμα εισάγει η ΝΔ. Οι 31 προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος"
Οι 31 προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος έχουν ως εξής:
1. Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
2. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.
3. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
4. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.
5. Επανεξέταση του αριθμού των Βουλευτών και των Βουλευτών Επικρατείας.
6. Αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών και ιδίως την κατάργησή της όπως ισχύει σήμερα.
7. Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.
8. Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας (πρόταση ΝΔ).
9. Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.
10. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
11. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.
12. Ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου.
13. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.
14. Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας.
15. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής. Επίσης θεσμοθέτηση δύο Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.
16. Παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου μόνον με τυπικό νόμο.
17. Υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του Δημοσίου, εκτός εκείνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
18. Κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών.
19. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
20. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.
21. Οριοθέτηση της εν γένει δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων , ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
22. Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
23. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
24. Εξορθολογισμός των διατάξεων για τα Μ.Μ.Ε. προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.
25. Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
26. Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος και σύνδεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την εξασφάλιση ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.
27. Πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.
28. Αναθεώρηση του άρθρου 17, προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής προστασίας του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.
29. Αναθεώρηση του άρθρου 24 (και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου.
30. Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.
31. Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου