Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αντιμνημονιακή Κίνηση Πολιτών - Ανακοίνωση για το Περιφερειακό Θέατρο Ιονίου‏



ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (Α.ΚΙ.Π.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18-12-11 στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί και το θέμα της ίδρυσης του Περιφερειακού Θεάτρου Ιονίου.
Πρόκειται για ένα νέο καλλιτεχνικό πολιτιστικό οργανισμό, που θα καλύπτει σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο, τις καλλιτεχνικές ανάγκες και της πιο μικρής και απόμακρης περιοχής της περιφέρειάς μας, και θα αποτελέσει το μοχλό που θα ωθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών-νησιών της περιφέρειας και στην ανταλλαγή νέων ιδεών. Θα δώσει εργασία και ως εκ τούτου λόγο ύπαρξης και παραμονής πολλών νέων ντόπιων καλλιτεχνών, που ως τώρα χειμάζονται μένοντας εγκλωβισμένοι στα νησιά μας ή αναγκάζονται να φεύγουν, αποψιλώνοντας τον τόπο μας από κάθε ελπίδα δημιουργικής πνοής και θα δικαιώσει τη μακρόχρονη ιστορία του επτανησιακού πολιτισμού, ως πρωτοπόρου στη δημιουργία του νέου Ελληνικού πολιτισμού, με το βλέμμα στο μέλλον.

Η Α.ΚΙ.Π, συνεπής στη διακήρυξή της, στην οποία αναφέρει ότι οι δυο μεγάλοι πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας πρέπει να είναι η Παιδεία και ο Πολιτισμός, καλεί όλους τους πολιτικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμους των Ιόνιων Νησιών, και ΥΠ.ΠΟ.Τ.), να συνδράμουν στην αποδοχή και υλοποίηση της πρότασης με τον καλύτερο και συντομότερο τρόπο.
Η πατρίδα χρειάζεται τον Πολιτισμό για να επιβιώσει. Η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, μέσω του Πολιτισμού θα αποκτήσει τη δέουσα συνοχή, για να προχωρήσει ενωμένη και δημιουργική στο μέλλον.


Γραφείο Τύπου της Α.ΚΙ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: