Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ!


... ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ.. ΔΕΙΞΟΥΝ!.

Μέχρι  αργά χθες βράδυ, γνωρίζαμε, ως δημοσιογράφοι αλλά και ως απλοί πολίτες πως, ο Τύπος, γραπτός, ηλεκτρονικός και άλλος, υπόκειται στον έλεγχο των δικαστικών αρχών και μόνο, με βάση τη σχετική Νομοθεσία και τους κανόνες του Ε.Σ.Ρ
Αυτά μέχρι αργά χθες βράδυ. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
Αλλά εκεί γύρω στις 12 παρά κάτι, τα πάντα ήρθανε τούμπα! ΟΙ Νόμοι και οι κανονισμοί έγιναν στάχτη και μπούρμπερη!  Η Δικαιοσύνη  και η Έννομη τάξη πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.
Γιατί, από χθες το βράδυ, μεσάνυχτα παρά κάτι, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι, πως, για να ασκήσουμε το δημοσιογραφικό επάγγελμα, και να εκφράσουμε στο διαδίκτυο, στην εφημερίδα ή στο ραδιόφωνο, τις όποιες θέσεις, κρίσεις και απόψεις μας, θα πρέπει προηγουμένως να τις  έχουμε θέσει  υπ’  όψιν των τοπικών «ινστρουχτόρων», προκειμένου να τύχουν έγκρισης και αποδοχής!
Γιατί από χθες το βράδυ, δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, μας  γνωστοποιήθηκε, σε  ύφος και τόνους ιδιαίτερα «κομψούς» ότι, «δεν μπορούμε ούτε έχουμε το δικαίωμα να… παίζουμε  με εκείνους» γιατί «θα μας δείξουν»!  Επειδή τολμήσαμε και γράψαμε, σ’ αυτό ακριβώς το site, θέσεις και απόψεις που δεν ταυτίζονται με τις δικές τους! Έτσι απλά!
Επειδή  το 1960 είναι μια χούφτα δεκάδες χρόνια πίσω και βάλε..
Επειδή εδώ δεν είναι Νάπολι, ούτε Παλέρμο ούτε καν  Σαρδηνία..
Επειδή δεν έχουμε μάθει να «υποκλινόμαστε» στον οποιοδήποτε «…μαγκα», που θεωρεί τον εαυτό του «παράγοντα» και έχει αυτό- αναγορευτεί σε προστάτη του όποιου συστήματος…
Επειδή δεν έχουμε ούτε την περιέργεια ούτε τη διάθεση να … «δούμε» αυτά που επιθυμούν να μας «δείξουν»…
Επειδή η Ελλάδα, δυστυχώς  γι’ αυτούς, είναι ακόμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…
Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα, θα τους αγνοήσουμε, για πρώτη και τελευταία φορά, δίνοντάς  τους τη σημασία ακριβώς που αξίζουν..  Αφού βεβαίως γνωστοποιήσουμε, όπου δει, τα όσα συνέβησαν, χθες βράδυ σε γνωστό καφε-ζαχαροπλαστείο του Αργοστολίου.
Με την ελπίδα και την ευχή πως το ατυχές συμβάν δεν θα επαναληφθεί…
Σ.Σ Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Σπύρος Κουνάδης, με το ήθος και την ακεραιότητα που τον διακρίνει, ούτε εγνώριζε ούτε θα μπορούσε ποτέ να εγκρίνει τέτοιου είδους  προκλητικές και χυδαίες συμπεριφορές!

Ionianpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: