Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τα νέα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα 28/09/2012‏




ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ" ΨΗΛΟΤΕΡΑ!

Ήταν μία αχτίδα φωτός. Ήταν μία σπίθα. Ήταν το δικό μας έργο! Ήταν τα δικά μας βιώματα! Ήταν τα δικά μας λόγια, οι δικοί μας στίχοι, η δική μας μουσική! Ήταν οι εικόνες των παππούδων μας να μας μιλούν! Ήταν μία Ελπίδα, ό,τι κάτι γίνεται! Ήταν το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ των Ελύτη και Θεοδωράκη!
περισσότερα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΝΑΔΕΣ

Δεν έχει κανείς να προσθέσει και πολλά πράγματα στις σκέψεις του Μίκη. Σε αυτό το άρθρο διακρίνονται όλες μα όλες οι σύγχρονες προκλήσεις της ανθρωπότητας. Οι οικονομικές σχέσεις των ανθρώπων που εκφυλίζονται, η εργατική δύναμη θύμα μέσα σε ένα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον κεφαλαιούχων, ο ελεύθερος χρόνος και η δημιουργικότητα που πρέπει να συνοδεύουν τις ελεύθερες προσωπικότητες, η σύγχρονη παιδεία υποταγμένη στην παραγωγή και τον καταναλωτισμό…
περισσότερα


«Άξιον Εστί» στο Ηρώδειο

«Άξιον Εστί» στο Ηρώδειο: Ένα μοναδικό τηλεοπτικό ντοκουμέντο. Πέντε χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν με δέος στις 24/9 τις συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη και του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ.
περισσότερα


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΝΕΩΝ!

«Στους δύσκολους καιρούς που διένυε και ακόμα διανύει η Πατρίδα μας, προσπαθούσαμε απελπισμένοι να βρούμε μια διέξοδο.
περισσότερα


Ψήφισμα κατά του ξεπουλήματος της Ελλάδος.

Μετά την πρόταση-προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη για έκδοση ψηφίσματος όπου το Κίνημα να καταγγέλλει το ξεπούλημα της Χώρας από την τρικομματική-τροϊκανική κυβέρνηση και τη συλλογή υπογραφών από τους πολίτες, η Κ.Ε. του Κ.Α.Π. καλεί όλους τις Σπίθες και τους Σπιθιστές να τυπώσουν το παρακάτω ψήφισμα και να συλλέξουν τις υπογραφές των συμπολιτών τους.
Καλούμε όλους τους Έλληνες να το υπογράψουν.
περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: