Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 330 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!


ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ!
ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Με μια πράξη πρωτοφανούς βαρβαρότητας το Υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης πέταξε στο δρόμο, από τις αρχές του 2013, πάνω από 300 καθαρίστριες, οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο καθαρισμό των καταστημάτων των Εφοριών ανά την Ελλάδα.
Οι καθαρίστριες αυτές, οι περισσότερες μεγάλης ηλικίας, δούλευαν 4-ωρη εργασία, είχαν συμβάσεις ενός μήνα και αμείβονταν με το "υπέρογκο" ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως, ενώ πληρώνονταν από τον κωδικό των δαπανών των υλικών καθαρισμού, εξομοιούμενες με δαπάνες για χλωρίνες και σκούπες.
Συνιστά προκλητική βαρβαρότητα το γεγονός ότι οι καθαρίστριες αυτές, στην ηλικία που μένουν άνεργες, πάνω από 40 και 50 χρόνων και μετά από προϋπηρεσία πάνω από 10 χρόνια, είναι σχεδόν αδύνατο να βρουν άλλη δουλειά και κινδυνεύουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους με πείνα και εξαθλίωση!

Το εξωφρενικό είναι ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ασκεί με γενικευμένο τρόπο μια άθλια πολιτική τρομοκρατίας και πείνας για τα εκατομμύρια των εργαζομένων, επιχειρεί να εμφανισθεί ως εγγυητής, τάχα, της ασφάλειας του ελληνικού λαού, αναγορεύοντας σε νόμο την αστυνομική αυθαιρεσία και τις πιο άγριες αντεργατικές μεθοδεύσεις.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς στη Βουλή και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλαν με δριμύτητα τις απάνθρωπες και αυθαίρετες απολύσεις των καθαριστριών, οι οποίες γίνονται στο όνομα του μη «νόμιμου» τρόπου αμοιβής τους, που, άλλωστε, θέσπισαν πάνω από 10 χρόνια οι κυβερνήσεις.
Οι ίδιες δυνάμεις της Αριστεράς κατήγγειλαν στη Βουλή ότι δεν θα επιτρέψουν να παραδοθεί ο καθαρισμός των εφοριών σε ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία και διεκδικούν από το Υπουργείο Οικονομικών την επαναπρόσληψη των καθαριστριών!
iskragr

Δεν υπάρχουν σχόλια: