Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη χτεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ

Η χτεσινή συνεδρίαση στη Βουλή ήταν το αποκορύφωμα της κυβερνητικής προσπάθειας για συγκάλυψη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τώρα θρασύτατα παρουσιάζονται ως αρχάγγελοι της κάθαρσης, για τη διαχρονική διαμόρφωση του συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής είναι ξεκάθαρες. Είναι οι ίδιοι που ύψωσαν ένα αδιαπέραστο τοίχος προστασίας της φοροασυλίας και της φοροδιαφυγής του πλούτου, ενώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό ψήφισαν και εφαρμόζουν τα πιο εξοντωτικά και άδικα μέτρα για την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Το ίδιο ξεκάθαρος είναι και ο πανικός της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια που εκτυλίσσεται η υπόθεση, ώστε να μείνουν ορφανές οι ποινικές ευθύνες και να περιοριστεί η διερεύνηση μόνο στο ζήτημα της αλλοίωσης της λίστας από τον κ. Παπακωνσταντίνου και  να μην συμπεριληφθεί σε αυτήν η μη αξιοποίησή της. Ταυτόχρονα, προσπάθησαν με διαδικαστικές μεθοδεύσεις να κουκουλώσουν περαιτέρω την υπόθεση και να παραβιάσουν τη μυστικότητα της ψήφου, χωρίς να εμπιστεύονται ούτε καν τους δικούς τους βουλευτές ότι θα στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, παρά τη χτεσινή ηχηρή απουσία του από τη συνεδρίαση, αναδεικνύεται ως ο αρχιστράτηγος της συγκάλυψης ενός ακόμη σκανδάλου, με την πλήρη συνενοχή του κ.Κουβέλη. Η πλήρης κάλυψη που επιφυλάσσουν στον κ.Βενιζέλο δεν συνιστά απλώς εγκληματική συνενοχή στη συγκάλυψη, αλλά επιβεβαίωση της βούλησής τους να μην θυσιαστεί για κανέναν λόγο η μνημονιακή συνοχή.
Μπορεί, όμως, να έσωσαν τον κ. Βενιζέλο, αλλά έχουν χάσει την κοινωνία. Βγαίνουν ηθικά και πολιτικά καταρρακωμένοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δικαιωμένος γιατί συνέβαλε στην αποκάλυψη των πραγματικών διαστάσεων του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διαλεύκανση αυτής, όπως και αντίστοιχων υποθέσεων.
Εξάλλου, η συγκάλυψη της υπόθεσης Λαγκάρντ πάει χέρι χέρι με την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων προς τους δανειστές. Από πίσω τους κρύβεται το ίδιο σάπιο πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο, η ίδια ταξική πολιτική που βάζει στο στόχαστρό της τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/01/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: