Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας στο Βερολίνο: Αδιέξοδο το πρόγραμμα στην Ελλάδα

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=335257

«Επικίνδυνη η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας»
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα χρησιμεύει ως πειραματόζωο ενός επικίνδυνου προγράμματος νεοφιλελεύθερης λιτότητας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Βερολίνο.
Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, παρατήρησε πως «δεν ήταν πραγματικό κούρεμα αλλά μόνο κούρεμα για το λαό -και όχι για τις τράπεζες».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην απογοήτευση του λαού ως το μεγάλο πρόβλημα πλέον στην Ελλάδα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενίσχυσης των νεοναζιστικών οργανώσεων.



Αναφορικά με το πρόσφατο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κατάσταση εκεί δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά τόνισε ότι βρήκε εκεί κυβερνήσεις και κόμματα που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας κρίσης που θα επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη.

«Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε κατά των πολιτικών λιτότητας», δήλωσε, γνωστοποιώντας ότι απηύθυνε πρόσκληση στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να επισκεφτεί την Ελλάδα.

Τη Δευτέρα ακολουθούν συναντήσεις του Αλ.Τσίπρα με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των SPD, Πρασίνων και FDP, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο ίδιος θα απευθύνει ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση της Αριστεράς στο Ανόβερο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: