Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ


Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ  ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ
  Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, άγνωστος ταξιτζής εγκατέλειψε στο άλσος Παπάγου, κατά τις βραδυνές ώρες και μέσα στην παγωνιά, 3 κουταβάκια, τα οποία, για καλή τους τύχη και χάρη στην ευαισθητοποίηση κάποιων πολιτών, κατέληξαν στην φροντίδα του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας.

Διαφορετικά, θα ήταν και αυτά κάποια από τα χιλιάδες κατοικίδια που αφήνονται στον δρόμο και στην προδιαγεγραμμένη μοίρα τους.
   Πόσο εύκολο είναι τελικά να εγκαταλείψεις τον σκύλο σου ή την γάτα σου στο δρόμο; Καμία από τις επερχόμενες συνέπειες δεν μπορούν να σου αλλάξουν την γνώμη;

   Η ζωή στον δρόμο είναι σύντομη και το κρύο, η πείνα, η δίψα, τα αυτοκίνητα, την κάνουν ακόμα πιο σύντομη. Ένα πτώμα στην άκρη του δρόμου θα μας θυμίζει την βαρβαρότητα κάποιων ανθρώπων.


   Η εγκατάλειψη ενός ζώου εκτός από απάνθρωπη είναι και ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή με χρηματική ποινή από 300 μέχρι 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές (ν. 1197/1981), καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ (ν. 4039/2012).

Γι  αυτό :
   Αν δείτε κάποιον να εγκαταλείπει ένα ζώο, τηλεφωνήστε και ενημερώστε το τοπικό φιλοζωικό σωματείο.

   Αν δείτε κάποιον να εγκαταλείπει ένα ζώο πετώντας το από ένα αυτοκίνητο, πάρτε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και αναφέρετέ το στην αστυνομία και στο τοπικό φιλοζωϊκό σωματείο.

Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας - ΖΩ.Η.

zoipets@gmail.com


 http://www.laosver.gr/news/local/45145.html#.UPJnrayGcyd

Δεν υπάρχουν σχόλια: