Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΘΡΟ Δ. ΛΥΚΟΥΔΗ-ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ



ΟΙ 8 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ… ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
Είναι λυπηρό που με αυτή την ανακοίνωση-παρέμβαση μέρες Χριστουγέννων υποχρεώνομαι σε μία δημόσια αντιπαράθεση προκειμένου να αποκατασταθεί  η αλήθεια και επιτέλους οι «καλικάντζαροι» να μην μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια μας ούτε από τις καμινάδες.

Έχει αναπτυχθεί λοιπόν, τις τελευταίες μέρες στο νησί μας, ένα σάπιο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα από παλαιοπαράγοντες της πολιτικής μας ζωής, αποτυχημένους και διωγμένους διά της ψήφου του λαού μας από το πολιτικό προσκήνιο, οι οποίοι προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να κρατήσουν την Κεφαλονιά αγκυροβολημένη στο παρελθόν, εμποδίζοντας με ανήθικους τρόπους να εξελιχθούν τα έργα που με αγώνα και θυσία η Δημοτική Αρχή εκτελεί.
Αφού λοιπόν απέτυχαν να σταματήσουν τα έργα με τις ανώνυμες, θλιβερές, πρωτόγνωρες και ανήθικες καταγγελίες… τώρα με τη μέθοδο της αναμόχλευσης παθών ενός ανόητου τοπικισμού, προσπαθούν με ψεύδη και παραπληροφόρηση να ξεσηκώσουν το Ληξούρι με αιτία τα δήθεν μπάζα της Πλατείας Αργοστολίου που θα μεταφερθούν εκεί.
Μάλιστα, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ανεύθυνους και ανόητους Κεφαλλονίτες λένε και γράφουν ότι θα μεταφερθούν στο Ληξούρι 300 φορτηγά με μπάζα στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
ΑΛΗΘΕΙΑ 1η
Τα ανακυκλωμένα μπάζα της πλατείας Αργοστολίου είναι 560 κυβικά (8.000 τετραγωνικά μέτρα χ 0,07 πάχος της πλάκας=560 κυβικά μέτρα. Τα 560 κυβικά μέτρα διαιρούμενα διά 20 κυβικά μέτρα που μεταφέρει κάθε φορτηγό είναι περίπου 28 φορτηγά). Άρα μιλάμε για 28 φορτηγά και όχι 300 που το σάπιο πολιτικό σύστημα παραπληροφορεί την τοπική κοινωνία
ΑΛΗΘΕΙΑ 2η
Τα 28 φορτηγά μπάζα δεν πρόκειται να τοποθετηθούν στον Άγιο Αντώνιο του Ληξουρίου, απλώς εκεί απαιτούνται  5 ημέρες επεξεργασίας( δηλαδή το σπάσιμό τους προκειμένου να γίνουν απλά χαλίκι), ενώ μαζί με αυτά θα επεξεργαστούν και τα υπάρχοντα από τις κατεδαφίσεις μπάζα της περιοχής που αν αυτό δε συμβεί θα μείνουν εκεί αιωνίως.
ΑΛΗΘΕΙΑ 3η
Ο Δήμος έχει δημοπρατήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης της παραλίας του Ληξουρίου από την γέφυρα μέχρι τα Λεγάτα. Το έργο δεν ξεκινάει γιατί υπάρχει πρόβλημα που θα τοποθετηθεί και που θα επεξεργαστεί η παλαιά άσφαλτος που θα αφαιρεθεί.
Αν λοιπόν, για λίγες μέρες, δεν λειτουργήσει ο γνωστός πλέον σπαστήρας στον Άγιο Αντώνιο, αυτό το έργο, αλλά και οποιοδήποτε άλλο, θα σταματήσει ή όχι;
ΑΛΗΘΕΙΑ 4η
Τα ανακυκλώσιμα μπάζα του Αργοστολίου είναι 560 κυβικά και άρα 28 φορτηγά.
Γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν κατήγγειλε και δεν διερωτήθηκε που πήγαν τα εκατοντάδες κυβικά μπάζα από το λιμάνι του Ληξουρίου, έργο που εκτελεί η Ελληνική Πολιτεία και όχι ο Δήμος;
Που πήγαν τα μπάζα από τις οδοποιίες στο Ληξούρι και από όλα τα άλλα έργα στο νησί μας;
Είναι σαφές ότι στόχος δεν είναι τα 28 φορτηγά αλλά η Δημοτική Αρχή, και η μικρόνοη μικρότητά τους δεν αντιλαμβάνεται ότι πλήττοντας το Δήμο, πλήττουν τον ίδιο τους τον τόπο.
Δυστυχώς όμως στο μυαλό τους δεν είναι να πάει το νησί μπροστά αλλά με ποια «αλχημεία» θα επανέλθουν στην τοπική εξουσία, έστω και διαμέσου καταστροφικών-για τον τόπο-ενεργειών.
ΑΛΗΘΕΙΑ 5η
Οι δήθεν «Ληξουριομάχοι» που θεωρούν καταστροφή για την Παλική 28 φορτηγά με πλάκες τσιμέντου, είναι οι ίδιοι που κατήγγειλαν στο παρελθόν το Δήμο στις Κρατικές Υπηρεσίες ότι παράνομα φτιάχνει το Α΄ Δημοτικό, ότι παράνομα ασφαλτόστρωσε δημοτικούς δρόμους στο Ληξούρι (δρόμος πλατείας), ότι παράνομα φτιάχτηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας και άλλα πολλά , ενώ είναι πίσω από κάθε ενέργεια ακύρωσης οποιασδήποτε προσπάθειας για την πρόοδο του τόπου.
Αλήθεια, μπορεί κανείς να ρωτήσει τους δήθεν «Ληξουριομάχους», σε λίγο που θα αλλάξουμε στο Ληξούρι 10 χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνες από το δίκτυο της πόλης, που θα πάει ο παλιός αμίαντος;
Ή μήπως πρέπει να μη γίνει καθόλου το έργο;
Εκτός, αν μετά από την μεταφορά των σωλήνων στο Αργοστόλι πρέπει να ξεσηκωθούν οι Αργοστολιώτες και να μη δεχθούν τα ανακυκλώσιμα του Ληξουρίου κ.ο.κ. αφού γνωρίζουν καλά ότι ο ΧΥΤΑ του νησιού μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’αυτό το σκοπό.
Με τέτοιες λογικές και φτηνούς λαϊκισμούς η πατρίδα μας δεν πρόκειται ποτέ να οδηγηθεί στο μέλλον
ΑΛΗΘΕΙΑ 6η
Στην Κεφαλονιά πλέον υπάρχουν δύο πολιτικές δυνάμεις.
Η μία είναι αυτή που θέλει να στείλει την Κεφαλονιά στο μέλλον.
Η άλλη είναι μία πολιτική δύναμη που απαρτίζεται από συμπολίτες μας που μετρώνται στα δάχτυλα των χεριών μας η οποία, άλλοτε με ανώνυμες καταγγελίες και άλλοτε με ξεπερασμένες μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού και «αρρωστημένων» τοπικιστικών αντιπαραθέσεων του παρελθόντος, προσπαθούν να κρατήσουν το νησί στάσιμο.
Η κοινωνία μας πλέον τους γνωρίζει με τα μικρά τους ονόματα και θα τους κατατάξει εκεί που πρέπει.
Τέλος να αναφέρω με την ευκαιρία τα εξής:
ΑΛΗΘΕΙΑ 7η
Στο Ληξούρι από το Δήμο:
1.       Ολοκληρώθηκε το Α΄ Δημοτικό Σχολείο
2.       Ολοκληρώθηκε το Ενυδρείο
3.       Ασφαλτοστρώνεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης
4.       Αποκαθιστώνται τώρα όλες οι ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους (Πλατεία-Γρηγορίου Λαμπράκη)
5.       Πλακοστρώνεται το Πόρτο
6.       Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου δημοπρατούνται οι μελέτες και τροχοδρομούνται τα έργα αποκατάστασης του παλιού Δημαρχείου και του Θεάτρου της πόλης
7.       Είναι προς ένταξη στην Περιφέρεια, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της πόλης για ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης.
Αυτά, βεβαίως, είναι μόνο η αρχή μιας πορείας για ένα νέο Ληξούρι αφού έπονται στην συνέχεια τα μεγάλα έργα των 5.000.000 ευρώ που θα εκτελεστούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια τους επόμενους μήνες.
ΑΛΗΘΕΙΑ 8η
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:
1.       Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση όλου του δικτύου αμιαντοσωλήνων και έχουμε νέο, σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο
2.       Ολοκληρώνεται και  εγκαινιάζεται το Μάρτιο το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου
3.       Εντάχθηκε και δημοπρατείται το εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού που, μαζί με το νέο δίκτυο, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να μπορέσουν οι Αργοστολιώτες να πιουν νερό για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης από το δίκτυο
4.       Εκτελούνται τα έργα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, της παραλιακής ζώνης, της οδού Π. Βαλλιάνου
5.       Δημοπρατείται άμεσα η ανάπλαση της περιοχής της Κυανής Ακτής (άγαλμα Καββαδία, κρουαζιερόπλοια, Μαιστράτο) και έτσι αλλάζει κυριολεκτικά όψη η θαλάσσια είσοδος της πόλης και του νησιού
6.       Δρομολογείται η έναρξη εργασιών ανάπλασης της οδού Ριζοσπαστών και της οδού 21ης Μαίου για την επόμενη χειμερινή σεζόν.
7.       Τοποθετήθηκαν αυτή την εβδομάδα πιλοτικά στο Αργοστόλι, οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών, έργο που μετατρέπει την πόλη σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
8.       Άλλαξε όλος ο φωτισμός του παραλιακού μετώπου, από το γήπεδο μέχρι το Μαϊστράτο, με νέα φωτιστικά LED, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα φωτισμού στον κεντρικότερο άξονα της πόλης ενώ έπεται και συνέχεια.
Μετά από όλα αυτά αλλά και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα έργα που εκτελεί ο Δήμος σε μία δύσκολη δημοσιονομικά εποχή, νομίζω ότι είναι μία καλή απάντηση γιατί το σάπιο, σκουριασμένο και ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα δίνει την τελευταία του μάχη με τις ανώνυμες καταγγελίες και τα 28 φορτηγά με τις «γεμάτες πυρηνική ενέργεια» τσιμεντόπλακες της πλατείας Αργοστολίου.
Σε κάθε περίπτωση οι ευχές μου για καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους τους συμπολίτες μου, εύχομαι να συνοδέψουν και αυτούς!!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Με εκτίμηση
Διονύσης Λυκούδης

Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: