Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Επώνυμη καταγγελία πολιτών της Παλικής για τα μπάζα στον Αγιο Αντώνη,


ΛΗΞΟΥΡΙ 18-12-2016
ANAΦΟΡΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ/ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 121, τ.κ. 11510-ΑΘΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Λεωφ. Μεσογείων 96/Τ.Κ 11527 ΑΘΗΝΑ KAI
  1. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ/ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 2. ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ /
Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 & Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΚ 11523 2ος όροφος
  1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΥΠΟΨΗ ΑΣΤ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ
Βιομηχανική περιοχή Αργοστολίου 28100
4.ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Βιομηχανική περιοχή Αργοστολίου 28100
  1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
Ληξούρι 28200
  1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 23 ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 15123
  2. ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Διεύθυνση Πολεοδομίας Διοικητήριο Αργοστόλι 28100
  3. ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ/ Γραφείο Δημάρχου, Γραφείο Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ΚΕΔΗΚΕ
  4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
  5. ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛ/ΝΙΑΣ Υπηρεσία Περιβάλλοντος, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Διοικητήριο Αργοστόλι 28100
  6. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ/ΑΝΔΡ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37 ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΘ 15106 Αξιότιμοι Κύριοι
Η Δημοτική Αρχή και κυρίως ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κος Δ. Λυκούδης, μετά την εσκεμμένη εγκατάλειψη της πλατείας στο ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου, προχωρεί στην υποβάθμιση και την απαξίωση της Παλικής και του Ληξουρίου κουβαλώντας τα μπάζα του Αργοστολίου στη θέση Αγ. Αντώνιος και στο αθλητικό στάδιο της πόλης μας.

Στην περιοχή αυτή είχε ληφθεί Απόφαση από το Δημοτικό συμβούλιο να ρίχνονται τα μπάζα των κατεδαφίσεων, τα οποία όμως ουδέποτε ανακυκλώθηκαν, όπως έπρεπε.
Η άδεια πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων έληξε, από όσο γνωρίζουμε αρχές Δεκεμβρίου και έκτοτε δεν υπήρχε θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασισθεί η μίσθωση του χώρου για την μεταφορά των μπάζων-ΑΕΚΚ στη θέση αυτή.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής-Οικονομική Επιτροπή εφαρμόστε το άρθρο 194 του Δημοτικού Κώδικα και το Προεδρικό Διάταγμα 270 του 1981 γιατί διαφορετικά θα έχετε ποινικές ευθύνες.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως όταν λέμε περιοχή Αγ. Αντωνίου εννοούμε ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ της πόλης του Ληξουρίου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σπίτια του Ληξουρίου ( 20μ από το σπίτι του κ. Ερτσου, 50μ από το super market carefour marinopoulos, 70μ από το σπίτι Γαλάτη, 150μ από το σπίτι Περδίκη και εφάπτεται του περιφερειακού Ληξουρίου από τον οποίον γίνεται όλη η κίνηση της περιοχής της Παλικής πρός τα ξενοδοχεία , τις παραλίες και πρός όλα τα χωριά της Ανωγής.
Την Κυριακή 11/12/2016 σε μικρή απόσταση από την κεντρική είσοδο του ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, η Δημοτική Αρχή, έριξε τσιμέντα για να κατασκευάσει βάσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν πλάστιγγα και οικίσκος.
Παρόντες εκεί, που επέβλεπαν τις εργασίες ήταν οι μηχανικοί του Δήμου Θεόδωρος Καλογερόπουλος και Ευάγγελος Αλεξανδρόπουλος.
Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό cosmos 965 την Δευτέρα 12/12/2016 ο αντιδήμαρχος της περιοχής Αλέξανδρος Μοσχονάς, σε ερωτήσεις πολιτών, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για το εγχείρημα αυτό, η δε απόσταση από τα σπίτια είναι 1200 μ. παραπληροφορώντας τον κόσμο σε βάρος των κατοίκων της περιοχής .Είπε ακόμη ότι στο σημείο αυτό τα μπάζα θα σπάνε θα γίνονται υλικό, θα φορτώνεται στα φορτηγά και θα μεταφέρεται στους δρόμους.
Εμείς λοιπόν Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ο Υ Μ Ε τα όσα έγιναν και θα συμβούν στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, το μοναδικό στάδιο που υπάρχει στην περιοχή, το μοναδικό σημείο άθλησης, το σημείο που ο κόσμος συγκεντρώθηκε τις δύσκολες ώρες του σεισμού και παρακαλώ να ελέγξετε, ο καθένας από την αρμοδιότητα του:
1)- αν έχει εκδοθεί άδεια για να γίνουν τσιμεντένιες βάσεις (πλάστιγγας και οικίσκου) στον αθλητικό αυτό χώρο, σε ποιανού όνομα έχουν εκδοθεί οι άδειες στον Δήμο ή στον εργολάβο και εάν οι εργασίες πάρθηκαν και εκτελέστηκαν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου και ποιος πλήρωσε τις εργασίες και εάν τις πλήρωσε ο εργολάβος με ποια δικαιοδοσία τις κατασκεύασε σε ιδιοκτησία του Δήμου.
2)- αν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εργασία σε αθλητικό χώρο, ΕΚΤΟΣ της αθλητικής δραστηριότητας.
3)- αν ένας χώρος, σε μικρή απόσταση από το ρυμοτομικό σχέδιο του Ληξουρίου μπορεί να υποδεχθεί τέτοιου είδους δραστηριότητες. Να ελεγχθούν οι χρήσεις από την Πολεοδομία.
4) – αν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την χρήση του χώρου χωρίς σύμβαση μίσθωσης στον εργολάβο.
5)- αν είναι νόμιμη η περίφραξη που έχει γίνει η οποία ευρίσκεται εντός της γενικότερης περίφραξης της ιδιοκτησίας. Να κάνει ενέργειες η Πολεοδομία ενεργώντας αυτοψία και να εφαρμόσει τις σχετικές διατάξεις του ΓΟΚ.
6)-αν τηρεί τις προϋποθέσεις ο χώρος για κυκλοφοριακή σύνδεση, άδεια εισόδου και εξόδου.
7)- αν υπάρχουν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες και εγκρίσεις, αφού η ισχύς του μηχανήματος- σπαστήρα είναι πάνω από 200 ΚW όπως γράφτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να αλλάζει περιβαλλοντική κατηγορία και να είναι μεσαίας ή ακόμη και υψηλής όχλησης. Εφαρμόστε τον Νόμο 4014 του 2011 με τις τροποποιήσεις του, διαφορετικά θα έχετε πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες υπάλληλοι του Δήμου, της Περιφέρειας και Αιρετοί.
8)- αν μέσα στα μεταφερόμενα μπάζα υπάρχει και ΑΜΙΑΝΤΟΣ που πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο μέρος και με ειδική διαδικασία. Να εφαρμοστεί η Νομοθεσία περί διαχείρισης Επικίνδυνων αποβλήτων (ΚΥΑ 8243/1113/1991), διαφορετικά υπάρχουν ποινικές ευθύνες των εργολάβων, υπαλλήλων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και της Περιφέρειας.
9)- εάν ο χώρος στον Αγ. Αντώνιο έχει μισθωθεί νόμιμα από τον Δήμο στον εργολάβο, με ποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ποια διακήρυξη και δημοπρασία. Τονίζεται ότι η άδεια εγκατάστασης του σπαστήρα έχει βγει σε εργολάβο. Με ποια άδεια λοιπόν θα μπει σε ιδιοκτησία του Δήμου?
και γενικά αν προκύπτει οποιαδήποτε άλλη παράβαση από τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και σε βάρος της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και της υποβάθμισης του τόπου που ζούμε.
και ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
Η Κεφαλονιά είναι μεγάλη, ο Δήμος έχει περιουσία την οποία μπορεί να αξιοποιήσει, προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων-μπαζών, ΟΜΩΣ μακριά από οικίες, τηρώντας κατά γράμμα το ΝΟΜΟ για την προστασία του περιβάλλοντος (ΝΟΜΟΣ 1650 ΤΟΥ 1986) και των ανθρώπινων ζωών.
Στην όλη μαυρίλα της ψυχής μας και σε τέτοιους καιρούς , μην προσθέσετε και την άσπρη σκόνη από τα μπάζα.
Μετά της δέουσας τιμής
ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥΜΑΣΗΣ