Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Πέταξαν έξω από τα συνδικάτα τους συμβασιούχους συναδέλφους στο 36ο καταστατικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ!!


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πρόσφατο καταστατικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, βασικό θέμα της συζήτησης αναδείχθηκε η ανάγκη να κατοχυρωθεί, και καταστατικά, η ισότιμη συμμετοχή των συμβασιούχων στα συνδικάτα. Να μπορούν δηλαδή οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο Πρωτοβάθμιο Σωματείο τους, στην Ομοσπονδία τους και τελικά στην ΑΔΕΔΥ.
Να τελειώσει η σημερινή μεσοβέζικη κατάσταση, που ποικίλει από Κλάδο σε Κλάδο, όπου αλλού ψηφίζουν για όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και αλλού μόνο για το σωματείο τους αλλά δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για την ομοσπονδία τους και κατ' επέκταση για την ΑΔΕΔΥ.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ με αποφάσεις ΓΣ και ΔΣ σταθερά πρότεινε και υποστήριξε την τροποποίηση του καταστατικού της ΑΔΕΔΥ, ώστε να μπορούν όλοι οι συμβασιούχοι να είναι ισότιμα μέλη στα συνδικάτα.
Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 70% στο σύνολο του σώματος, στηρίχθηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσώπων. Όμως, με ευθύνη δυνάμεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν συγκεντρώθηκε τα απαραίτητο καταστατικό όριο των 2/3 του σώματος που ήταν αναγκαίο για να υπάρξει τελικά καταστατική αλλαγή. Οι δυνάμεις αυτές πολέμησαν μέχρι τέλους και τελικά καταψήφισαν την πρόταση για ισότιμη συμμετοχή των συμβασιούχων στα συνδικάτα.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός, συνδικαλιστές που προέρχονται από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και είναι εκλεγμένοι με την ψήφο χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, όχι μόνο να μην ψηφίζουν την καταστατική αλλαγή αλλά να πρωτοστατούν για να παραμείνει ως έχει η κατάσταση. Ενώ ήταν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με την ψήφο χιλιάδων συμβασιούχων αναπληρωτών, ψήφισαν τελικά οι συμβασιούχοι να είναι εκτός συνδικάτων(!!!).
Αυτές οι δυνάμεις, αυτοί οι συνδικαλιστές, δε θέλησαν να γενικευτεί αυτό που έχει ήδη κατακτηθεί στις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (με δυσκολία είναι αλήθεια και χωρίς φυσικά τη δική τους θέληση αλλά επειδή το επέβαλαν ντε φάκτο εδώ και χρόνια οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ) όπου όλοι οι αναπληρωτές είναι μέλη των σωματείων και ψηφίζουν ισότιμα για την Ομοσπονδία.
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τη στάση αυτή στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Για το γεγονός αυτό θα κληθούν να απολογηθούν στους χιλιάδες συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Ενώ υποκριτικά μιλάνε για τη ενότητα σε όλους τους τόνους, στην πράξη υπονομεύουν και τορπιλίζουν την ενότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο, αφήνοντας χιλιάδες συμβασιούχους έξω από τα συνδικάτα.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ εδώ και χρόνια πρωτοστάτησε στον αγώνα ώστε να έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα οι αναπληρωτές συνάδελφοι. Πρωτοστάτησε στο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Σ΄ αυτόν το αγώνα και στην πραγματική ενότητα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέσεις εργασίας, βρίσκεται ελπίδα και η προοπτική.
Αργοστόλι 14/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
                                     Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία