Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΔΡΑΝΕΙΑ Κ ΑΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 5Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

51η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ    2Η/2017     ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΡΚΟΥΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Κ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  29-01-2017

51η  / 2η 2017   ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ  ΣΥΡΙΖΑ-ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ
(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Κανονισμού λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ-ΑΠΡΑΞΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΡΚΟΥΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Κ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  


31-01-2017

                                     
Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  κ. Θεόδωρο  Γαλιατσάτο
Κοινοποίηση:  Πρόεδρο  Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Μωραίτη
                    
   Κοιν.: ΜΜΕ και ΜΚΔ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ
31-01-2017 


Τα σιρκουί Κέρκυρας, Ρόδου και Τατοίου αυτοκινήτου και  μοτοσυκλέττας ήταν διάσημα και έδιναν επί μία  10ετία μεγάλη διαφήμιση και προβολή και στη Κέρκυρα και στη Ρόδο.
   Σταμάτησαν, επί χούντας και αυτά, λόγω του θανάτου του Γιώργου Μειμαρίδη ή Μαύρου στο σιρκουί της Ρόδου.

Εδώ και ένα χρόνο ο μεγάλος συλλέκτης  απίστευτων φωτογραφιών Νίκος Δεσύλλας, με ασταμάτητες αναρτήσεις του στο F/B από τα σιρκουί αυτοκινήτου και μοτοσυκλέττας Κέρκυρας μας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης για όσα ζήσαμε και θλίψης που δεν έγινε καμμία προσπάθεια αναβίωσής του.
Ένας τόπος διαφημίζεται όταν είναι καθαρός, πολιτισμένος και όταν διεξάγονται εκδηλώσεις στον τόπο και όχι όταν στέλνει κομισάριους-ταξιδευτές-σε άλλες πόλεις.
Έκπληκτος εδώ και ένα μήνα παρακολούθησα σε όλα τα μεγάλης τηλεθέασης Αθηναικά κανάλια συνεντεύξεις του Δήμαρχου Ρόδου και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου που προανήγγειλαν την χρηματοδότηση και επαναβίωση του ράλλυ αυτοκινήτων Ρόδου. Και πριν από μέρες  τα αυτοκίνητα έκαναν παρέλαση στη Ρόδο και ήταν θέμα, ήταν είδηση, για τα κεντρικά δελτία των 19.00 και 21.00 των αθηναικών καναλιών. Δήμαρχος Ρόδου και Περιφερειάρχης ανακοίνωσαν και την ημερομηνία του ράλλυ Ρόδου τον Οκτώβρη 2017, με προετοιμασίες που ξεκίνησαν το 2016. Αυτή είναι προβολή ενός τόπου και όχι τα ταξείδια αναψυχής δήθεν για τουριστική προβολή ενός νησιού, με χρήματα του λαού, για την προσωπική αναψυχή των ταξιδευτών !
Έκπληκτος παραμένω γιατί περίμενα μία  αντίστοιχη πρωτοβουλία από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και από τον Δήμαρχο Κερκυραίων.
Το Μόντε Κάρλο είναι πιο μικρό και με πιο στενούς δρόμους και από τη Κέρκυρα και όμως  διατήρησε τη F1 που του δίδει μεγάλη αίγλη, φήμη, κύρος και παγκόσμια απήχηση.
Ένα ράλλυ αυτοκινήτων, προκαλεί και προσθέτει:
1) Αίγλη σε μία πόλη,
2) Δωρεάν διαφήμιση και προβολή της πόλης από μήνες πριν,

3) Πλήθος δημοσιογράφων και  ΜΜΕ συρρέει για ημέρες και δίδονται ανταποκρίσεις,               ,

4)Πλήθος τουριστών που  αφήνει πλούτο σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, μουσεία, ferry-boats, πρατήρια, και σε πολλά αξιοθέατα της Κέρκυρας.
Ας θυμηθούμε τη προβολή και ουσιαστική διαφήμιση της Κέρκυρας μέσω των 2ήμερων αγώνων F1 ταχυπλόων σκαφών, από το Eurosport, Euronews, CNN, kai από όλα τα αθηναικά και θεσσαλονικιώτικα ΜΜΕ

Ερωτάσθε:
Γιατί δεν πήρατε πρωτοβουλίες μαζί με τον Δήμαρχο, αφού ξέρετε για τις πρωτοβουλίες της Ρόδου, για την αναβίωση του ράλλυ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέττας της Κέρκυρας, χρηματοδοτούμενο εν μέρει από Περιφέρεια και Δήμο,  όπως συνέβη και με τη Ρόδο ;


Ο ΑΙΤΩΝ-ΕΠΕΡΩΤΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ  Τηλ.: 26610 37627,6944 624 839,  fax: 2661 0 48517
e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com, 

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ             eptanisiaki anagennisi.com

Η  ΓΝΗΣΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ 
 Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ- ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και μ΄όνειρο»
          Διονύσιος Σολωμός