Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Εμφάνιση πρωταθλητή ο Παλληξουριακός και νίκη 6-0 την Σάμη



Στο  χτεσινό απογευματινό παιχνίδι της ημέρας, στο πλαίσιο την 10ης αγωνιστικής στις Κεραμειές, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί και μετά την εύκολη νίκη του επί της Σάμης με σκορ 6-0, οδηγεί την κούρσα εκ του ασφαλούς!

Οι «ερυθρόλευκοι, σε ένα ακόμη παιχνίδι παρουσιάστηκαν σοβαροί, έβαλαν την μπάλα κάτω, είχαν την κατοχή και έτρεξαν αρκετά την αντίπαλο τους.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με αρκετές ελλείψεις, χωρίς «φρεσκάδα» στο παιχνίδι τους και την απογοήτευση από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε αυτούς, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους με αποτέλεσμα να δεχθούν ακόμη μια ήττα και σίγουρα βαριά, την 5η φετινή και πλέον το όνειρο της 4αδας απομακρύνεται επικίνδυνα.
Έτσι, οι πρωτοπόροι του Σπ. Παπαδάτου μετά την 8η νίκη τους (7η σερί) θα συνεχίσουν μόνοι τους και πάλι στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, βάζοντας «ρώτα» για την πρωτιά της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs.
Σε γενικές τώρα γραμμές, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός με αποτέλεσμα την ίδια τύχη να έχει και το θέαμα. Η νίκη της Ληξουριώτικης ομάδας οπωσδήποτε δίκαιη και… πεντακάθαρη!
Εντυπωσιακός ήταν σήμερα ο Πολλάκης πετυχαίνοντας μάλιστα και χατ τρικ!
Φάσεις και γκολ
Οι φιλοξενούμενοι για τα πέντε πρώτα λεπτά ήταν επικίνδυνοι δημιουργώντας δυο φάσεις, στην αντίπαλη περιοχή που δεν είχαν αποτέλεσμα, κυρίως από σύγχυση των αμυντικών των πρωτοπόρων.
Στη συνέχεια ο Παλληξουριακός είναι αυτός που θα πάρει την κατοχή και θα έχει την πρώτη ευκαιρία στο 9’ με ένα μακρινό σουτ του Λυκούδη να περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φλαμιάτου.
Μετά μάλιστα από 2’ θα πάρουν το προβάδισμα 1-0 με ωραίο γυριστό σουτ του Πολλάκη, μέσα από την περιοχή, ύστερα από την συνεργασία Μπαλάσκα-Λυκούδη και γύρισμα του τελευταίου.
Ο Φλαμιάτος στο 15’ θα απομακρύνει με γροθιές το δυνατό σουτ του Λυκούδη.

Στο 19’ οι γηπεδούχοι θα αγγίξουν το δεύτερο γκολ, όμως ο Λογκόνης θα σώσει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πολλάκη, μετά το κόρνερ από αριστερά  του Λυκούδη.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 23’ με το μακρινό σουτ του Γιαννάτου να αποκρούεται σχετικά εύκολα από τον Μαρκαντωνάτο.
Στο 31’ θα γίνει το 2-0, όταν ο Αραβαντινός με έξυπνη κάθετη πάσα θα βρει τον Μπράτι, εντελώς αμαρκάριστο στην περιοχή και αριστερά και ο τελευταίος με ένα εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ στην έξοδο του Φλαμιάτου, θα στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας των Σαμικών, δίνοντας «αέρα» δυο τερμάτων στους πρωτοπόρους.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 41’ με ένα σουτ του Λούλουδα από καλή θέση, μετά το κόρνερ του Λυκούδη να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Στην επανάληψη, μπορεί ο ρυθμός να έπεσε, όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με μεγάλες πάσες στον Ι. Αμούργη να βγουν στην κόντρα, κάτι που δεν έβγαινε μιας και οι εξαιρετικοί Λούλουδας, Μαρκάτος Σωκ., «καθάριζαν» εύκολα.
Στο 53’ ο Παλληξουριακός θα σταθεί άτυχος, αφού το δυνατό διαγώνιο σουτ του πολύ ορεξάτου σήμερα Πολλάκη, θα στείλει την μπάλα στην ρίζα της αριστερής δοκού του Φλαμιάτου.
Στις επόμενες πέντε συνολικά φάσεις οι τυπικά γηπεδούχοι θα είναι άκρως αποτελεσματικοί και θα πετύχουν τέσσερα ακόμη τέρματα, ενώ στην άλλη θα σώσει ο Φλαμιάτος! Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν αν παρουσιάσου κάτι.
Αρχικά στο 69’ ο Μαυροειδής θα βρει κάθετα και αριστερά στην περιοχή τον Πολλάκη και αυτός με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία θα πετύχει το 3-0.
Στη συνέχεια και στο 72’, ο Σπ. Μαρκάτος θα βρει τον νεαρό Μπαλάσκα στην περιοχή και ο τελευταίος εύκολα με πλασέ, θα πετύχει το 4-0 της ομάδας του.
Μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ του Κόμητα στο 76’ θα διώξει με τα πόδια ο Φλαμιάτος και θα σώσει από το 5-0.
Κάτι που δεν θα καταφέρει στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 81’ στο γυριστό σουτ του Πολλάκη, μετά τη παράλληλη πάσα στην περιοχή του Αραβαντινού, και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 5-0 και τον επιθετικό του Παλληξουριακού να πετυχαίνει το δικό του χατ τρικ.


Στο 85’, ο εκ των κορυφαίων του αγώνα Ν. Μαυροειδής, μετά από εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, θα βρει αμαρκάριστο στην περιοχή τον νεουσελθόντα Μαρινάκη, που δεν έχει πρόβλημα να πλασάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φλαμιάτου για το τελικό 6-0, μόλις 3’ από την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Ε. Μενεγάτο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Ζερβός, Λούλουδας, Μαρκάτος Σωκ., Μπαλάσκας, Πολλάκης (82’ Μαρινάκης), Μαυροειδής, Μαρκάτος Σπ., Μπράτι (64’ Κόμητας), Αραβαντινός (82’ Συριάτος), Λυκούδης,.
Σάμη:(Ε. Μιχαλάτος), Φλαμιάτος, Νικολοβιένης Θ. (73’ Μετάι), Ποταμιάνος, Καππάτος, Κοσμάτος, Λογκόνης (60’ Γρηγοράτος) Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ., Γιαννάτος (46’ Βελισσαράτος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι..