Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ορισμένα συμπεράσματα από την πρόσφατη κακοκαιρία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί πως από την πρόσφατη κακοκαιρία πρέπει να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ο χιονιάς, όπως οι πλημμύρες και ο σεισμός αποτελούν φυσικά φαινόμενα. Το θέμα είναι ότι στα φυσικά φαινόμενα έντεχνα αποδίδονται κακοδαιμονίες που οφείλονται στην πολιτική κυβερνήσεων - κεφαλαίου - ΕΕ, που υπηρετούν την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου.
Συνέπεια είναι, χαρακτηριστικά, οι διακοπές ρεύματος. Η Κεφαλονιά, η οποία στο παρελθόν υπέστη black out, πρέπει να ριχθεί στον αγώνα για όλα τα αιτήματα που έχει προβάλλει διαχρονικά η Επιτροπή Φορέων του Νομού (πχ τοπική τροφοδοσία σε ρεύμα, διασφάλιση επάρκειας και εναλλακτικής χρήσης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αντισεισμική – αντιπυρική – αντιπλημμυρική προστασία, επικαιροποίηση σχεδίων προστασίας του πληθυσμού κοκ).
Ειδικότερα, για τα σχολεία και τους μαθητές με την πρόσφατη χιονόπτωση ήρθαν ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, στην επάρκεια σε πετρέλαιο θέρμανσης. Επιπλέον, ζήσαμε για μια ακόμη φορά τις οδυνηρές συνέπειες της εγκατάλειψης των έργων αποκατάστασης από τους σεισμούς σε βασικές υποδομές και στο οδικό δίκτυο. Ακόμη, μπαίνουν με ένταση επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής και των κινδύνων από ιώσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των κοντέινερς σε περίπτωση που, λόγω καιρού, παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα με διαρκή χρήση του air condition
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ σε συντονισμό με γονείς - μαθητές αλλά και με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να χτυπηθεί η πολιτική που υποβαθμίζει την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και των παιδιών του για χάρη των κερδών των λίγων. Σε αυτά τα ζητήματα δε μπορεί να υπάρξει ούτε βήμα πίσω.
Αργοστόλι 25/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία