Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Καθολική διακοπή κυνηγιού για μία εβδομάδα




Η μία απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ η άλλη, με τη μορφή εγκυκλίου, θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς | EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Λαμβάνοντας ως δεδομένο τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες υπογράφτηκαν οι αποφάσεις για την καθολική διακοπή του κυνηγιού για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.


Η μία απόφαση οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, ενώ η άλλη, με τη μορφή εγκυκλίου, θα αποσταλεί άμεσα σε δασαρχεία και άλλους αρμοδίους φορείς.

Όπως είχε επισημάνει, πρώτη, μεταξύ άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, η Ορνιθολογική Εταιρεία, οι τοπικές ή περιφερειακές απαγορεύσεις της θήρας λόγω χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και εντάσεως ή παρατεταμένων χρονικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν επαρκούν για την προστασία των πουλιών που αναζητούν καταφύγιο, διότι αυτές εφαρμόζονται στις χιονόπληκτες περιοχές και όχι σε αυτές που τα πουλιά έχουν καταφύγει. Ακριβώς στις περιοχές αυτές όπου έχουν βρει καταφύγιο τα πουλιά συντελείται ένα μαζικό κυνήγι, καθώς οι κυνηγοί βρίσκουν εύκολη και άφθονη λεία, τη στιγμή που τα πουλιά έχουν ανάγκη ηρεμίας για να τραφούν και να ανακτήσουν δυνάμεις.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία απευθύνει έκκληση για εγρήγορση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να καταγγείλουν τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας στις κατά τόπους Αρχές και στο Κέντρο Δασοπροστασίας (τηλεφωνικός αριθμός 1591).
ΠΗΓΗ