Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

«Εκπαιδευτικά» εγχειρήματα από το ΕΣΠΑ και επιλεξιμότητα της ΕΕ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Εκπαιδευτικά» εγχειρήματα από το ΕΣΠΑ
και επιλεξιμότητα της ΕΕ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί βάσιμες και συμμερίζεται μια σειρά πλευρές σε καταγγελία που δημοσιοποίησε η συνάδελφος Μίνα Θεοφιλάτου σχετικά με κάποια «εκπαιδευτικά» εγχειρήματα από το ΕΣΠΑ τα οποία βρίθουν λαθών και ανακριβειών.
Δαπανώνται αφειδώς χρήματα από την ΕΕ για ανούσια κουΐζ και για έρευνες με σωρεία λαθών στο σχεδιασμό και την εκτέλεση. Την ίδια στιγμή μια σειρά βασικά προβλήματα λειτουργίας των σχολείων παραμένουν άλυτα. Αποδεικνύεται – και από αυτή την πλευρά – τι είναι τα ΕΣΠΑ και τι είναι η επιλεξιμότητα της ΕΕ. Η γενική μόρφωση, η αντισεισμική θωράκιση, οι σχολικές κτιριακές υποδομές, η θέρμανση για όλους τους μαθητές και μια σειρά μείζονα ζητήματα αποτελούν μη επιλέξιμο κόστος. Εξάλλου, τέτοιου είδους «δράσεις» και «προτεραιότητες» τις ζούμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Στο ρημαγμένο Ληξούρι ως «έργο πνοής» δεν αναδεικνύεται το νοσοκομείο και τα σχολεία αλλά… το ενυδρείο.
Το δεύτερο ζήτημα, που επισημαίνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, εφόσον έχουν λάβει συγκεκριμένη καταγγελία από οποιοδήποτε πολίτη, οφείλουν να απαντούν και να μην κωφεύουν. Οι πρακτικές του παρελθόντος συνεχίζονται αδιάλειπτα. Δεν είναι δυνατόν η συνάδελφος να έχει στείλει έγγραφο από τις αρχές Δεκέμβρη του 2016 και να μην έχει πάρει απάντηση. Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει το αίτημα της συναδέλφου.
Αργοστόλι 29/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία