Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝ.Α.Σ.Α.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

«…Στο μέσον της θητείας της Περιφερειακής Αρχής της ΑΝ.Α.Σ.Α. στα Ιόνια Νησιά, με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, καλούμαστε με ευθύνη να επαναοριοθετήσουμε για το 2017 την κοινωνική μας δέσμευση απέναντι στο Λαό του Ιονίου. Η συνέχιση της επιβολής στην χώρα μνημονίων λιτότητας, περιορίζει τις δυνατότητες εφαρμογής του πολιτικο-αυτοδιοικητικού σχεδιασμού και οράματος της Παράταξης μας.
Στεκόμαστε όμως όρθιοι και αλληλέγγυοι στο Λαό μας. Με εντιμότητα και εργατικότητα, τα στελέχη μας στη Διοίκηση προσπαθούν να περιορίσουν τις οδυνηρές απώλειες που υφιστάμεθα σε πόρους αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Συνθήκες που έχουν νομοτελειακά δυσμενές αντίκτυπο γι’ αυτό που θα θέλαμε να παράξουμε, να δημιουργήσουμε στον τόπο μας, κυρίως υπέρ των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Οι τραγικές συνθήκες στη χώρα μας μετά από επτά συνεχή χρόνια μνημονίων και «επιτροπείας», το πολιτικο-οικονομικό απρόβλεπτο και η ανασφάλεια, δεν πρέπει να μας καταβάλλουν. Η απάθεια και η περιθωριοποίηση δεν είναι επιλογή…»
Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνιζε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η παράταξη της ΑΝ.Α.ΣΑ.
Με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και της παρουσίας στην Κέρκυρα των Περιφερειακών Συμβούλων από όλα τα Ιόνια Νησιά, η  ΑΝ.Α.Σ.Α. έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της το Σάββατο 21/1 το βράδυ στη Μαρίνα των Γουβιών. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, με τραγούδια, με κέφι και αισιοδοξία, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και οι πολλοί συμμετέχοντες μέλη και φίλοι της παράταξης αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά. Την πίτα έκοψε ο επικεφαλής της παράταξης, Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, και το «φλουρί» έτυχε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας Θόδωρο Χαλικιά.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τη συνεστίαση.