Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Παιχνίδια αποπροσανατολισμού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τα παιχνίδια αποπροσανατολισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Εκπαίδευση
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η σικέ αντιπαράθεση που στήνεται τις τελευταίες ημέρες, από τη μια για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, από την άλλη για τους εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που ανακάλυψε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, κ. Κεραμέως. 

Κυβέρνηση και ΝΔ επιχειρούν να παγιδεύσουν και να εξαπατήσουν όχι μόνο τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά συνολικά τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό που βλέπει να τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του από τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία.
Αφού φρόντισαν και οι δύο: να τσακίσουν τη λειτουργία των σχολείων με τις περικοπές σε προσωπικό, σε χρηματοδότηση, αλλά και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, να εξαπατήσουν με το παραμύθι της εξαγγελίας μόνιμων διορισμών, να μεγαλώσουν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που ακριβοπληρώνουν για την μόρφωση των παιδιών τους, σήμερα έρχονται προκλητικά και σκυλεύουν στο ρημαγμένο τοπίο που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δική τους ευθύνη είναι, οι μηδενικοί διορισμοί εδώ και 7 χρόνια, η σημαντική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών λόγω των χιλιάδων, κοντά 30.000, αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, η γενίκευση των συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση. 
Παρόλα αυτά, η ΝΔ ανακάλυψε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί φαντάσματα, που εξαιτίας τους δημιουργούνται τα κενά. Ταυτόχρονα μια σειρά ΜΜΕ ανακαλύπτουν ότι έγιναν τα τελευταία χρόνια χιλιάδες διορισμοί(!!). Αυτή η «κριτική», πέρα από το ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι τελικά πολύ βολική για την κυβέρνηση. Ρίχνει νερό στο μύλο μιας ψευδεπίγραφης αντιπαράθεσης, στήνοντας πλαστές κόκκινες γραμμές, για να κρυφτεί η ουσιαστική συμφωνία και των δύο κομμάτων στην κατεύθυνση των αλλαγών στην Παιδεία και φυσικά στην πολιτική των περικοπών. Στην πραγματικότητα αθωώνει το ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική των περικοπών στη εκπαίδευση αλλά και τα κενά που υπάρχουν σε εκατοντάδες σχολεία ακόμα και σήμερα.
Την ίδια πολιτική, της μείωσης των εργαζομένων συνολικά στη κρατική διοίκηση και πιο συγκριμένα στη Εκπαίδευση, υπηρέτησαν από κοινού όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Αυτή τη στρατηγική επικύρωσαν στα δύο πρώτα μνημόνια και εξειδίκευσαν στο 3ο Μνημόνιο μέσα από το λεγόμενο «εξορθολογισμό» στην Παιδεία. Αυτή την στρατηγική υπηρέτησαν οι 2000 συγχωνεύσεις σχολείων επί ΠΑΣΟΚ, η απόφαση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2000 εκπαιδευτικοί επί ΝΔ, οι σχεδόν 5000 αναπληρωτές που απέλυσε στην ουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη φετινή χρονιά μέσα από τις γνωστές Υπουργικές αποφάσεις για τα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, τις περικοπές στη Β΄βάθμια, τη συρρίκνωση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ κ.τ.λ.  
Άλλωστε και οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη ότι «τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πάρτι με τις προσλήψεις αναπληρωτών» καθώς και ότι… «οι  παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων, που αφορούν όχι τα πραγματικά κενά αλλά τα τεχνητά κενά» δεν απέχουν και πολύ από την τοποθέτηση της ΝΔ, δημιουργούν τα ίδια συντηρητικά αντανακλαστικά για τους «λουφαδόρους» εκπαιδευτικούς, δημιουργούν το υπόβαθρο για να προωθείται πιο επιθετικά η αντιλαϊκή πολιτική. 
Η ψευδεπίγραφη αυτή αντιπαράθεση, υπηρετεί τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας αλλά και της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ, σε μια περίοδο που ο λαός μας, όχι μόνο ζει στο πετσί του τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ (βλ. φοροκαταιγίδα, αυξήσεις, περικοπές στις συντάξεις) αλλά προετοιμάζεται και νέα αντιλαϊκή επίθεση μπροστά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. 
Καμιά εμπιστοσύνη απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από κοινού με την ΕΕ και τους «θεσμούς» υλοποιεί κατά γράμμα την αντιλαϊκή ατζέντα του κεφαλαίου. Καμία ανοχή στα αντιπολιτευτικά παιχνίδια της ΝΔ και στις συντονισμένες προσπάθειες αποπροσανατολισμού και διχασμού. Και οι δύο την ίδια πολιτική υπηρετούν.
Τώρα όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μαζικούς διορισμούς, για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Τους εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους άνεργους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές. Τώρα όλοι στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα απέναντι στο βάρβαρο αντιλαϊκό χειμώνα που μας ετοιμάζουν.
Αργοστόλι 24/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία