Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αφήνουν τους μαθητές του τομέα υγείας στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου χωρίς καθηγητή, μέχρι σήμερα!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
elme_ki@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Αργοστολίου, από κοινού με την ΕΛΜΕ-ΚΙ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΔΕ) κ. Μαρκάτο, προκειμένου, να απαιτήσουν να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί στον τομέα υγείας.
Οι μαθητές από την αρχή της σχολικής χρονιάς κάνουν τρίωρα και τετράωρα λόγω των ελλείψεων, δε διδάσκονται όλα τα μαθήματά τους και αποχωρούν νωρίς από το σχολείο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.
Οι δεσμεύσεις για πρόσληψη από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποδεικνύονται έωλες. Καμία νέα δέσμευση για πρόσληψη δεν αναλήφθηκε σήμερα και από τον Προϊστάμενο της ΔΔΕ. Αντίθετα, ανοίγει γενικότερα συζήτηση αν θα μπορεί να μην έχουν καθηγητή αλλά να θεωρούνται «κατ΄ οίκον διδαχθέντες» μέσα από μορφές που το συνδικάτο των εκπαιδευτικών χαρακτηρίζει τύπου μαθητείας. Επιπλέον, ανοίγει ακόμη κι η ενεργοποίηση του νομοθετικού πλαίσιου που προβλέπει πως μαθήματα που δεν διδάχθηκαν μπορεί να εξεταστούν από επιτροπή, ώστε να πάρουν απολυτήριο οι μαθητές. 
Έτσι και φέτος επαναλαμβάνεται ένα απαράδεκτο σκηνικό που ζήσαμε και πέρσι στο τομέα υγείας με την κατάργησή του (που πάρθηκε πίσω με την καθολική αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας) και τη μη στελέχωσή του. Προοιωνίζεται νέο, πιο επώδυνο, χτύπημα για την επόμενη σχολική χρονιά με τους ΕΠΑΛίτες μαθητές να αντιμετωπίζονται σαν δεύτερης κατηγορίας. Τα «επιχειρήματα» της ΔΔΕ, περί γραφειοκρατικών - νομικών διαδικασιών, δεν μπορούν να καλύψουν την τεράστια διοικητική και πολιτική ευθύνη. Γονείς – μαθητές και εκπαιδευτικοί απαιτούν εδώ και τώρα λύση και δεν δέχονται νέα παραπομπή στις καλένδες. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα πάρει πρωτοβουλίες για το πρόβλημα. Καμία ανοχή, καμία αναμονή. Με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε και πρέπει να επιβάλουμε λύσεις. 
Αργοστόλι 26/01/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία