Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ 11/2/2017 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα την άνοια και την αντιμετώπισή της μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ενός εκ των παλαιοτέρων Επτανησιακών Σωματείων με ενεργή δράση από το 1922 έως σήμερα και θα έχει ως ομιλήτριες την διακεκριμένη νευρολόγο-ψυχίατρο κ. Παρασκευή Σακκά,  Επ. Πρόεδρο  της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ  ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και Πρόεδρο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΝΟΙΑ, και την κλινική νευροψυχολόγο κ. Ελένη Μαργιώτη από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης-συζήτησης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, τους επαγγελματίες υγείας και τους κοινωνικούς φορείς του Πειραιά στο μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα της Άνοιας και της νόσου Alzheimer. Επίσης θα τονιστεί η αναγκαιότητα αποτίμησης και ελάφρυνσης  του φορτίου των φροντιστών των ατόμων με άνοια. H ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Με την υποστήριξη του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνεργασία των Δήμων λειτουργεί τέσσερα  ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ για άτομα με άνοια στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή Πρωτευούσης, με Ιατρεία Μνήμης, θεραπείες ενδυνάμωσης νοητικών λειτουργιών, ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση, προγράμματα γυμναστικής και πολλές ειδικές θεραπείες, όπως θεραπείες τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.α. Παράλληλα, λειτουργεί το Πρόγραμμα “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, το οποίο απευθύνεται σε οικογένειες ανοϊκών ασθενών που δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω της βαρύτητας της νόσου ή άλλων προβλημάτων. 
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο της κοινωνίας και του Δήμου Πειραιά με την ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, με την προσδοκία αυτή να οδηγήσει στην δημιουργία ενός ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ στον Πειραιά.-



ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Γρηγορίου Λαμπράκη 144, Πειραιάς 185 35.
Τ.: +30 210 4227418
www.kefalinontopos.gr