Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζονται οι συσκέψεις για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 6-2-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr   
     
        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά τους Δήμους Ιθάκης, Λευκάδας & Ζακύνθου, συνάντηση για το Δήμο Κέρκυρας

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τους δικαιούχους φορείς του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, προκειμένου να επιταχυνθεί η κατάθεση προτάσεων για έργα και μελέτες, στο πλαίσιο των προσκλήσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την ΠΙΝ.


Μετά τις συσκέψεις για τα έργα που θα κατατεθούν από πλευράς των Δήμων Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη για το Δήμο Κέρκυρας, υπό τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο και τη συμμετοχή του Δήμαρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, των αντιδημάρχων Βασίλη Καββαδία και Νίκου Αναστασόπουλου και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής. 

Κατατέθηκαν από πλευράς Δήμου Κέρκυρας οι προτεραιότητες για έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, με κυρίαρχα τα έργα πολιτισμού και στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων και της ύδρευσης. Συζητήθηκαν θέματα για την ένταξη του θεάτρου Φοίνικας και τη χρηματοδότηση ανακατασκευής των κτιρίων Γιαλλινά και Πετσάλη καθώς και τη δημιουργία Μουσείου Τυπογραφίας σε χώρο που δεν έχει ακόμη καθοριστεί. 
Στον τομέα της ύδρευσης πρόθεση του Δήμου είναι η πραγματοποίηση συμπληρωματικών έργων για την ενίσχυση του υδρευτικού δικτύου ενώ στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων αναμένονται προτάσεις για τα “πράσινα σημεία”, την προμήθεια κάδων, τους κομποστοποιητές και τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης.     

Να σπεύσουμε για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσης ανταπόκρισης των δικαιούχων (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Φορέων και Συνδέσμων) προκειμένου, όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για νέα έργα. 
Υπενθυμίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες προσκλήσεις στους τομείς του σύγχρονου πολιτισμού, της Βιοποικιλότητας, των Ενεργειακών Αναβαθμίσεων, των Φυσικών Καταστροφών και της Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα ενώ οι συσκέψεις θα ολοκληρωθούν με το Δήμο Κεφαλονιάς.