Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αριστεα Χαριτάτου:[...]πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο έχει αναρτηθεί από Κεφαλονίτη πριν από 7 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ.


Σήμερα το πρωϊ 14/2/2017 (2017 ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΤΟΣ) λάβαμε ένα εμαιλ από τον κ. Γεράσιμο Γαλανό,. Ένα εμαιλ το οποίο είχε ως κύριο θέμα την ιστορία του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού.

Ο κ. Γαλανός υπογράφει το κείμενο, ΑΛΛΑ πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο έχει αναρτηθεί από Κεφαλονίτη πριν από 7 ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΟΝΙΑ. Το 2010 στο μπλογκ που διατηρεί έως και σήμερα και μάλιστα ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ από τις οποίες προκύπτει η ιστορία του Ληξουρώτικου Καρναβαλιού.
Επίσης στο ίδιο μπλογκ έχουν αναρτηθεί και σχόλια περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ περί ποιάς πνευματικής ιδιοκτησίας κάνει λόγο ο κ. Γαλανός, από την στιγμή που στο ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΜΑΙΛ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ! Ακόμα και στο δεύτερο εμαιλ του περί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν γράφει ορθώς ! Διότι τα εμαιλ δεν έχουν αποσταλεί από το προσωπικό του εμαιλ όπως αναφέρει αλλά απο της συζύγου του (βλέπε ανάλογη φωτό)
ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τον. κ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ο οποίος ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ.
Δείτε τα ακόλουθα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. ΔΙΟΤΙ δεν μπορούμε να παίρνουμε κείμενα άλλων και να τα αναδημοσίευουμε με την υπογραφή μας.
Δυστυχώς οι οχλήσεις και οι απειλές του κ. Γαλανού προς το πρόσωπο μου είναι συνεχόμενες και αυτό ξεκίνησε από την ημέρα που τον ενημερώσαμε για ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ κατά του κ. Γαλανού.
Παρόλο που τον προστατευσαμε εως σήμερα και δεν δημοσιευσαμε αυτά τα εμαιλ, τα οποία παραμένουν στην κατοχή μας και επιφυλασσομαστε να χρησιμοποιησουμε μελλοντικά αν κριθεί απαραίτητο , δεν έχει σεβαστεί τις καλοπροαίρετες κινήσεις απο μεριάς μας προς σεβασμό στο πρόσωπο του.
Ούτε έχουμε εκφράσει δημοσίως την δυσαρέσκεια μας, επειδή ο κύριος Γαλανός έχει ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΑ δημοσίων κτηρίων, όπως το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, το οποίο έχει μετατρέψει σε προσωπικό του αποθηκευτικό χώρο. Ούτε έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ΠΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1800 ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ! Δεν πρόκειται για την κληρονομιά μιάς πόλης; Ενός νησιού;

Δεν σταματά να μας απειλεί. Είτε κατ ιδίαν, είτε μέσω email και sms και μερικές φορές και ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.
Όσο για τα περί πνευματικής ιδιοκτησίας πράξαμε και αναφέραμε την πηγή του εν λόγω κειμένου, όπως αρμοζει στους σωστούς δημοσιογράφους που σέβονται το λειτούργημα τους και πράττουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Ποιός παραπλανεί, ποιόν και γιατί αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Η δική μας δουλειά είναι να δημοσιεύουμε τις ΠΗΓΕΣ μας.
Αριστεα Χαριτάτου

Ακολουθεί η διαμαρτυρία του κ. Γαλανού.
Δήλωση περί κλεψίτυπου δημοσιεύματος
Το κείμενο με τίτλο «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» το οποίο συνοδεύεται από ιστορικό μονόφυλλο του 1888 «Προς τους κατοίκους του Δήμου Ληξουρίου» και από την παλιά σατιρική αφίσα του 1889 με τίτλο «Η ανακάλυψις του Ληξουρίου υπό του Κολόμβου εν έτει σωτηρίω 1889», έχει σταλεί από το προσωπικό μαιλ μου (geramos@otenet.gr)  και πρόκειται για πνευματικό δημιούργημά μου.
    Το πνευματικό αυτό υλικό έχει δημοσιευτεί ως κείμενο και αρχειακό-φωτογραφικό υλικό στα φύλλα  της τοπικής εφημερίδας  του Ληξουριώτικου καρναβαλιού
« Ο Καρνάβαλος».
    Οποιαδήποτε  άλλη δημοσίευση του παρόντος κειμένου ή τμημάτων αυτού, καθώς και των δυο φωτογραφιών- ντοκουμέντων αποτελεί κλεψίτυπο προϊόν. Προστατεύεται από τις διατάξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας  Ν. 2121/1993 όπως  έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και όποιες μετέπειτα τροποποιήσεις έχουν ακολουθήσει και τις διεθνείς συμβάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας.
    Απαγορεύεται απολύτως η άνευ γραπτής αδείας μου καθ’ οποιοδήποτε  τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό ή άλλο) η αναπαραγωγή του.
Η δήλωσή μου  αυτή είναι αποτέλεσμα κλεψίτυπης  δημοσίευσης   που έγινε σε ηλεκτρονικά  τοπικά μέσα και φέρει υπογραφή άλλου προσώπου πλην εμού.
                                                       Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός
                                                                  14- 2- 2017