Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Φωτιά σε κάδο σκουπιδιών στον Καραβόμυλο.

Το τελευταίο διάστημα, κάποιος χωριανός μας στο Καραβόμυλο... έχει βρει ένα καινούργιο τρόπο να σπάει τη πλήξη του και τη μονότονη ίσως ζωή του!! Σε τακτά χρονικά διαστήματα, βάζει φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, που βρίσκονται στη παραλιακή, δίπλα από τη παιδική χαρά και την ομώνυμη ταβέρνα.
Πέρα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη δυσοσμία, λόγω καμένων πλαστικών, καταστρέφει και τους κάδους! Ήδη ένας έχει τεθεί σε αχρηστία, έχει τρυπήσει η βάση του.   Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες,  η φωτιά χτες έκαιγε, δίπλα σε πεύκο και σε κολόνα της ΔΕΗ! Με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κλιθεί από τον Πρόεδρο του Τ.Σ. του χωριού Β. Μωραΐτη, η Πυροσβεστική. Προχτές, στο ίδιο σημείο, είχαν βάλει φωτιά πάλι σε κάδο, καταμεσήμερο!!!
 Νομίζουμε πως πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα πλέον και για τις επαναλαμβανόμενες φωτιές  και για τα σκουπίδια στο συγκεκριμένο σημείο. Κάποιοι χωριανοί μας,  παρά τις προσπάθειες των εργατών καθαριότητας του Δήμου, έχουν δημιουργήσει αυθαίρετα ένα παράνομο σκουπιδότοπο... με αποτέλεσμα, ο χώρος αυτός, δίπλα στη παιδική χαρά  και στη παρακείμενη ταβέρνα, να έχει γίνει εστία μόλυνσης!! Μια εστία μόλυνσης, που όλο το χρόνο, αποτελεί μια "διαρκή έκθεση" του πολιτισμού μας, του σεβασμού μας προς τα παιδιά που παίζουν στη παιδική χαρά, προς τους χωριανούς και τους επισκέπτες και προς το περιβάλλον!
Τάσος Καβαλλιεράτος.