Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Ευχαριστίες από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

 Κτήριο Ξενία 28100 Αργοστόλι
 Τηλ. 6973708938,  69648098312  E-mail: emporoepagelmatikos@gmail.com

Αρ. Πρωτ. 21 Αργοστόλι 11/02/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί όλα τα σωματεία και τους εμπορικούς συλλόγους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για την κοινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 08/02/2017 στο Ε.Β.Ε.Κ.Ι, με θέμα:Δράσεις κατά του Κ.Ε.Α.Ο. (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών), με αιχμή την πρόσφατη υπουργική απόφαση που διαβιβάζει  σ΄ αυτό όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αυτοαπασχολούμενων προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΕΤΑΜ, ΕΤΑΑ,ΟΓΑ), ακόμα και τα χρέη κάτω των 5000,00 χιλιάδων ευρώ. 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από τα Δ.Σ. των συλλόγων:  Εμπορικός σύλλογος Σάμης, εμπορικός σύλλογος Σκάλας,  εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου (Η Κράνη),  σύλλογος λογιστών Κεφαλονιάς-Ιθάκης,  ένωση ηλεκτρολόγων,  σύνδεσμος υδραυλικών. και πολλά μέλη των συλλόγων. Τόσο στην εισήγηση, όσο και στις τοποθετήσεις που έγιναν, μπήκε προβληματισμός και ακούστηκαν προτάσεις που αφορούν την από κοινού οργάνωση του αγώνα μας απέναντι στο ΚΕΑΟ. και στις πολιτικές που μας εξαφανίζουν.
Συμφωνήσαμε οι προτάσεις που ακούστηκαν να συζητηθούν άμεσα στα Δ.Σ. και  να καταλήξουμε σε κοινό ψήφισμα για τις πρώτες δράσεις που θα κάνουμε
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.
       Η νέα υπουργική απόφαση. οδηγεί τους επαγγελματίες σε νέα αδιέξοδα, αφού το ΚΕΑΟ θα εισπράττει αδιακρίτως για παλιά και νέα χρέη ακόμη και ποσά ακαθάριστα, που αφορούν τρέχοντα καθημερινά λειτουργικά έξοδα, με δεδομένο πλέον ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπέζης σταδιακά γενικεύονται.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας 

Μιχάλης Μαρκάτος                                           Σπύρος Λουκάκης