Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρωτοβουλία της ΠΙΝ για ανάδειξη του ρόλου & του έργου του Ι. Καποδίστρια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ  Κέρκυρα, 9-2-2016
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλειο Χρυσικόπουλο, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκο Τρίαντο, τον Πρόεδρο του Κέντρου Unesco Ιονίου Γιώργο Σκλαβούνο και τον επιστημονικό συνεργάτη του Περιφερειάρχη Γεράσιμο Παναγιωτάτο – Τζάκη.


Η αντιπροσωπεία κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προβληματισμό της για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών που θα αναδείξουν το πραγματικό μέγεθος της ιστορικής και πολιτικής σημασίας της δράσης του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και ταυτόχρονα θα επιτρέψουν το άνοιγμα μιας πλατιάς συζήτησης, στον επιστημονικό κόσμο και την κοινωνία, για τα εθνικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά δεδομένα που σχετίζονται με την παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα του τις  ετήσιες εκδηλώσεις που θα γίνονται εφεξής στην Κέρκυρα, γενέτειρα και τόπος ενταφιασμού του Ι. Καποδίστρια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τόνισε ακόμη περισσότερο την σημασία της πρωτοβουλίας ανάδειξης του έργου και του ρόλου του Ι. Καποδίστρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη και σε επίρρωση αυτών δήλωσε ότι θα παρευρίσκεται κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της θητείας του, στις εκδηλώσεις αυτές στην Κέρκυρα, θέλοντας να στηρίξει ουσιαστικά με το κύρος του ΠτΔ την πρωτοβουλία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος δήλωσε επίσης ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του Ιονίου Πανεπιστημίου για ίδρυση Ινστιτούτου Ιωάννη Καποδίστρια.

Εν συνεχεία, η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στην έκθεση με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο» που στεγάζεται στο κεντρικό κτίριο της Βουλής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι η θερμότατη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο των Ιονίων Νήσων, αποτελεί στήριξη και βοήθεια στην προσπάθεια ανάδειξης του έργου και του ρόλου του Ιωάννη Καποδίστρια και ταυτόχρονα ανώτατη τιμή για την Κέρκυρα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Γαλιατσάτος στην μεγάλη αυτή προσπάθεια θα κληθούν να λάβουν μέρος όλες οι πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου.