Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Συνεργασία της ΠΙΝ με τον ΕΛ.ΓΟ ΄΄ΔΗΜΗΤΡΑ΄΄ για προγράμματα “Αγροτικής Ανάπτυξης” και αξιοποίηση υποδομώνΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 3-2-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr        


        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.ΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Γεώργιο Καρέτσο και τον Δ/νοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Βλάχο συναντήθηκαν στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννης Φοντάνας και ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Γιάννης Κουλούρης.Όπως είναι γνωστό κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων & τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της ΠΙΝ συζήτησαν με τον Πρόεδρο και τον Δ/νοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” για την ανάπτυξη συνεργασίας στην προοπτική υλοποίηση των μέτρων του προγράμματος “Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020” καθώς και για την αξιοποίηση υποδομών του ΕΛΓΟ στην ΠΙΝ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, εκτίμησαν οι κ.κ. Φοντάνας και Κουλούρης και το προσεχές διάστημα, αφού εξεταστούν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της συνεργασίας θα εξειδικευτούν οι προτάσεις της ΠΙΝ προς τον ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”.