Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Παραλογισμών συνέχεια!


Η τρέλα του φορολογικού νόμου, στην οποία αναφέρθηκα την περασμένη εβδομάδα, δεν είναι μοναδική. Όπου κι’ αν κοιτάξεις στα διοικητικά πράγματα της Ελλάδας, τρέλα θα βρεις. Λες και μοναδικός στόχος των κυβερνώντων (των σημερινών και ΟΛΩΝ των προηγούμενων) είναι να παράγουν τρέλα, να καταλύουν κάθε νόημα λογικής και με μαθηματική ακρίβεια να μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο φρενοκομείο!

Άλλο ένα παράδειγμα αυτής της διοικητικής τρέλας είναι τα τέλη οδικής κυκλοφορίας. Καταβάλλονται στο τέλος του έτους για το επόμενο χρόνο. Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μιλάμε για εκατομμύρια, έχουν μόλις 3-4 εβδομάδες να πληρώσουν τα τέλη οπότε γίνεται χαμός στις δημόσιες υπηρεσίες και στις τράπεζες. 
Είναι ανείπωτος παραλογισμός να αγοράζεις στα τέλη του έτους ένα αυτοκίνητο και να πληρώνεις τέλη για όλο το έτος!!! Δεν θα ήταν λογικότερο και πρακτικότερο να γίνεται ανανέωση των τελών κυκλοφορίας στην επέτειο αγοράς του αυτοκινήτου, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες; Το μέτρο αυτό θα βοηθούσε και τους εμπόρους αυτοκινήτων που δουλεύουν ικανοποιητικά, για ευνόητους λόγους, τους πρώτους μήνες του έτους και σκοτώνουν μύγες τους τελευταίους! Η τρέλα τρυπάει ντουβάρια!
Και από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το γνωστό ΚΟΚ. Είναι γεμάτος με όμορφες προβλέψεις που θα έκαναν την κίνηση των οχημάτων πολύ ασφαλή αν βέβαια εφαρμόζονταν!
Δυστυχώς και εδώ έχουμε νόμο που δεν τηρείται! 
Το κόκκινα φανάρια είναι μόνο για τα… μάτια. Ο κάθε οδηγός κρίνει αν πρέπει να τα τηρήσει, ιδιαίτερα στην επαρχία.  
Το σήματα STOP έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα και οι οδηγοί το εφαρμόζουν κατά το δοκούν. Άσε που ο ανεξέλεγκτος γκράφιτι καθιστά πλέον δύσκολη την αναγνώριση του σήματος!
Όσο για το κράνος, αυτό είναι τελείως άχρηστο για τον Έλληνα μοτοποδηλάτη! Θεωρεί ότι μόνο οι στρατιώτες πρέπει να φέρουν τέτοιο… εξοπλισμό και ας σώζει περισσότερες ζωές στους δρόμους παρά στα πεδία των… μαχών!
Μετά τι να πεις για το άλλο. Βάζει ο κύριος όλη την οικογένεια, την κυρία του και καναδυό κουτσούβελα στο παπάκι και περιφέρεται με… ύφος καμαρωτό για το… «κατόρθωμά» του!  
Όταν, λοιπόν, ο Έλληνας δεν σέβεται τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του, θα σεβαστεί τη δική μου και τη δική σας; Αστεία πράγματα!
Άλλο ένα φαιδρό των ελληνικών δρόμων είναι οι διαβάσεις πεζών και οι ράμπες για τους ανάπηρους! Περνάς απέναντι και αν δεν έχεις τα μάτια σου 14, αφήνεις την τελευταία σου πνοή σε διάβαση πεζών. Όσο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες πού να βρουν ράμπα αφού ράμπες και διαβάσεις έχουν καταληφθεί από σοφέρ και σοφερίνες που, θεωρώντας τους δρόμους οικογενειακή περιουσία, παρκάρουν όπου γουστάρουν και λογαριασμό δεν δίνουν!
Όλο αυτό το αλαλούμ θα είχε καταπολεμηθεί αν εφαρμόζονταν οι νόμοι. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα την άκρατη αναρχία!
Τελικά στην Ελλάδα για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι βέβαια οι Έλληνες που είναι πάντα τα θύματα των σκοτεινών δυνάμεων οι οποίες μας ζηλεύουν, τρομάρα μας!!!
- ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (που «ψάρεψα» στο διαδίκτυο) δείγματα της οδικής τρέλας. Στη μία ο αναίσθητος οδηγός έχει πιάσει δύο θέσεις που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες! Βέβαια με τέτοια συμπεριφορά είναι σίγουρα και αυτός ανάπηρος στο… μυαλό! Στη δεύτερη φωτογραφία παραβάτης είναι… αστυνομικός! Τι να πει κανείς!
 Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά και να μην ξεχνάτε ότι εσείς  κρατάτε την παλέτα που ομορφαίνει τη ζωή σας… Διαλέξτε τα χρώματα που αρέσουν σε σάς και μην αφήνετε άλλους να τα αλλοιώνουν… 
Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω. 
Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.omegadocumentaries.com η επικοινωνήσετε με τον ίδιο.