Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η υπόδικη φασιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή, τιμητής μαθητών - εκπαιδευτικών του Νομού μας δεν θα γίνει.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η υπόδικη φασιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή,
τιμητής μαθητών - εκπαιδευτικών του Νομού μας δεν θα γίνει.
Η υπόδικη φασιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, για μια ακόμη φορά, στοχοποιεί την ΕΛΜΕ-ΚΙ, εξαιτίας της αλληλεγγύης που δείχνει στα προσφυγόπουλα και της ανακοίνωσης που εξέδωσε για τα γεγονότα στο Πέραμα. Σχετική ανακοίνωσή της ΤΟ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της Χρυσής Αυγής αναρτήθηκε ηλεκτρονικά, στο διαδίκτυο.
Φθάνουν στο σημείο να απειλούν, γράφοντας πως δεν είναι απόλυτα σίγουροι ότι θα καταφέρουν να δείξουν την ίδια αυτοσυγκράτηση (!!!) με το Λαγό, «αν κάτι ανάλογο με το Πέραμα συμβεί κάποια στιγμή σε σχολείο στην Κεφαλονιά...». Η Χρυσή Αυγή διαμορφώνει μια εικονική πραγματικότητα στην οποία δεν υπάρχουν οι τραμπουκισμοί που όλοι είδαμε, δεν υπάρχουν τα «ντου» στους μαθητές του δημοτικού σχολείου. Επαναλαμβάνει τα ψέματα για τη δήθεν ψηφοφορία των γονιών που ποτέ δεν έγινε, η οποία υποτίθεται έληξε 86 – 0 υπέρ του να μην πάνε τα προσφυγόπουλα σχολείο, ενώ αποσιωπά πως οι απειλές και οι εκβιασμοί σε γονείς και εργαζόμενους είναι μόνιμο στοιχείο της δράσης της.
Έχει το θράσος να αναφέρεται «στο δικαίωμα των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο, χωρίς να φοβούνται για την υγεία τους ή τη σωματική τους ακεραιότητα». Πρόκειται για προσχηματική δικαιολογία. Ζητήματα, όπως οι εμβολιασμοί, είναι ευθύνη του κράτους, το οποίο οφείλει να φροντίζει για την υγεία όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, κάτι που δεν συμβαίνει όχι μόνο για τα προσφυγόπουλα αλλά και για αρκετά ελληνόπουλα. Αυτές τις ευθύνες οι χρυσαυγίτες τις καταπίνουν αμάσητες, δίνοντας τη δική τους συμβολή στη στήριξη της πολιτικής τής κυρίαρχης τάξης, της οποίας αποτελούν συστατικό στοιχείο. Αλήθεια τα τάγματα εφόδου, οι σιδερογροθιές, τα μαχαίρια κι όλα τα άλλα «αξεσουάρ» που γνωρίζουν καλά, ο εγκληματικού τύπου χουλιγκανισμός στον οποίο πρωτοστατούν, είναι για την υγεία των παιδιών; Εξ ονόματος ποιων γονιών και ποιων μαθητών μιλάνε οι χρυσαυγίτες; Αυτοί που πήραν τη ζωή του Φύσσα, που σακατεύουν στο ξύλο εργάτες και μετανάστες από πού κι ως πού γίνονται τιμητές της «σωματικής ακεραιότητας» των μαθητών;
Τα τσιράκια του κεφαλαίου, δήθεν, υπερασπίζονται «την ελληνικότητα των δημόσιων σχολείων». Τολμούν να μιλούν για «ελληνικότητα» τα πνευματικά παιδιά του Μεταξά και του Χίτλερ, που κάνουν βαθιές κυβιστήσεις στην επέλαση των ΜΚΟ, της ΕΕ και των εταιριών στο πρόγραμμα των σχολείων, στην αισχρή παραχάραξη της ιστορίας του λαού μας από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις του. Τόση σχέση έχουν με την ιστορία του ελληνικού λαού, με τους αγώνες και τις θυσίες του ενάντια στο φασισμό – ναζισμό, όσο «ο Φάντης με το ρετσινόλαδο». Αλήθεια θα αλλοιωθεί το έθνος αν έρθουν στο σχολείο τα κυνηγημένα προσφυγόπουλα; Από πού κι ως πού βάζουν τη ρετσινιά στον ελληνικό λαό πως είναι ένας λαός εχθρός της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης; Δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα τους.
Ρίχνουν δηλητήριο μεταξύ των λαών, για να διαιρούν με βάση το θρήσκευμα και να κάνουν καλύτερα τη δουλειά των αφεντικών τους, της ντόπιας αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών ληστών και δολοφόνων. Ταυτίζουν τους διωγμένους και εξαθλιωμένους από τους πολέμους λαούς με τους τζιχαντιστές, τα όργανα που δημιούργησαν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, για τους οποίους δεν βγάζουν τσιμουδιά. Όσο αλήθεια είναι ότι οι χρυσαυγίτες διαπνέονται από «χριστιανική αγάπη» άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι τα προσφυγόπουλα «μισούν μέχρι θανάτου τους “άπιστους” - κι εκπαιδεύονται γι’ αυτό εκ γενετής». Οι υπόδικοι για όλα τα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου λένε ότι εξάχρονα και δεκάχρονα είναι από γεννησιμιού τους εγκληματίες! Μιλούν για τα παιδάκια χαρακτηρίζοντάς τα «μουσουλμάνους λαθροεισβολείς». Αλήθεια τα μωρά και τα μικρά παιδιά από το Αφγανιστάν, το Ιράκ ή τη Συρία, που σέρνονται μαζί με τους γονείς τους, ήρθαν εδώ με ελεύθερη επιλογή για να πλουτίσουν ή να αλλοιώσουν τη χώρα; Αλλά αν είχαν τσίπα οι χρυσαυγίτες δεν θα ήταν χρυσαυγίτες.
Κατηγορούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών ότι εισπράττει κάθε μήνα το «μισθουλάκο του». Το μισθό τους, τον πράγματι πενιχρό όπως ειρωνεύονται οι χρυσαυγίτες, οι εκπαιδευτικοί τον εισπράττουν γιατί δουλεύουν τίμια και σκληρά με τα παιδιά και για τα παιδιά. Στελέχη της Χρυσής Αυγής μπορεί να έχουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις αλλά διάγουν βίο ως πάμπλουτοι. Ο «μισθός» τους στάζει αίμα και πύο. Η Χρυσή Αυγή είναι η «μαύρη εκατονταρχία» του κεφαλαίου, έτοιμη για κάθε βρωμιά σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
Ο αντικομουνισμός – αντισοβιετισμός που εκτοξεύουν «κατά ριπάς» εναντίον των «κουμουνιστοσυμμοριτών της ΕΛΜΕΚΙ», των «μπολσεβίκων υπάλληλων της Γερμανίας» κλπ, δείχνουν πως θεωρούν το ταξικά προσανατολισμένο κίνημα βασικό εχθρό τους. Τα λόγια τους είναι αποτέλεσμα του ψυχολογικού απωθημένου που έχουν από τότε που ο κόκκινος στρατός έμπηξε την νικηφόρα σημαία της παγκόσμιας εργατικής τάξης στο Ράιχσταγκ. Αλήθεια, αφού ξέρουν πως ήρθε το τέλος της κοινωνικής εξέλιξης και ότι «ο κομμουνισμός … πέθανε!», γιατί ζορίζονται τόσο; Τόση ενέργεια και τόσο μένος εναντίον ενός σωματείου σαν την ΕΛΜΕ-ΚΙ, με το συγκεκριμένο συσχετισμό δύναμης και τη συγκεκριμένη δράση!!! Δείχνουν ξεκάθαρα το δέος τους απέναντι στη δυναμική και την εκτίμηση που έχει η ταξική αλληλεγγύη κι όχι την υποτίμηση προς έναν αντίπαλο που «πνέει τα λοίσθια».
Τέλος, όσον αφορά τη σχέση που έχουν οι «σιωνιστές» με την ΕΛΜΕ-ΚΙ, γνωρίζουν καλά πως το σωματείο μας έχει ενοχοποιηθεί επίσημα από σιωνιστικά sites για την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό. Αντίθετα, οι χρυσαυγίτες κατέβαζαν τις σχετικές αφίσες αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ-ΚΙ από τα σχολεία στην καμπάνια «ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» και «έπνεαν τα μένεα» ενάντια στην πολιτική δράση μας με εκπαιδευτικούς - μαθητές.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων εκείνων, πριν από όλα της κυβέρνησης και στελεχών της διοίκησης, που βάζουν εμπόδια στην δράση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στα σχολεία, στην επαφή της με εκπαιδευτικούς - μαθητές, κάνοντας το χατίρι της Χρυσής Αυγής.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαμηνύει πως θα συνεχίσει απτόητο τη δράση του. Ας τρέμουν τα λυσσασμένα σκυλιά του φασισμού, γιατί ο λαός μας έχει μνήμη που, αργά ή γρήγορα, θα εκφραστεί σε δράση. Θα καθαρίσει μια και καλή με τη μήτρα του κακού, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που τους γεννά και τους αναπαράγει.
Η ιστορία θα μας δικαιώσει.
Αργοστόλι 22/02/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία