Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ακόμα μιά απάντηση στον κ. Γαλανό. Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα

Επειδή μυαλό και λογική έχουν όλοι οι άνθρωποι και επειδή χτες μετά το δημοσίευμα μου δέχτηκα επιβράβευση για τα γραφόμενα μου από Ληξουριώτες (και στο εμαιλ και στο κινητό), δυό τρία πραγματάκια θα συμπληρώσω, μετά την σημερινή ανακοίνωση του "κυρίου" Γαλανού !


Ξεκινώντας με σοφά γνωμικά του λαού μας....
  • Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
  • Γενικά οι άνθρωποι είναι αγνώμονες, ασταθείς και υποκριτές· προτιμούν να αποφεύγουν τον κίνδυνο και είναι αχόρταγοι για κέρδος. Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος
  • Αχόρταγο κι αχάριστο, ποτέ να μη βοηθάς.

Ξέχασε να σας πει ο κ. Γαλανός για τις απειλές του, στύλ "θα σας θάψω" "θα σας εξοντώσω" και μάλιστα με μάρτυρες δυό Ληξουριώτες άνω των 60 ετών που περνούσαν από το στενό του Δημοτικού Θεάτρου και τον άκουσαν. Αν χρειαστεί είναι διατεθειμένοι να το κααταθέσουν κιόλας. Ήδη έχω στα χέρια μου τις καταθέσεις τους τις οποίες έκαναν παρουσία συμβολαιογράφου. Φωνακλού ε; Ποιός Κεφαλονίτης έχει ακούσει να φωνάζω; Παρακαλώ να μας ενημερώσει... Διότι σέβομαι αρκετά τον εαυτο μου για να ρεζιλευτώ ουρλιάζοντας όπως κάνετε εσείς !!!
Βλέπετε ο κ. Γαλανός εδώ και τρία χρόνια, από την ημέρα που ενημερώθηκε για εμαιλ (ενυπογραφες καταγγελίες που εχουμε λάβει στα Νέα της Kefalonias.gr) έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και προσπαθεί με χίλιους τρόπους να μας εκφοβίσει. Ο μοναδικός λόγος που δεν έχουμε αναρτήσει κάποια επώνυμα εμαιλ είναι επειδή εκθέτουν με πολύ άσχημο τρόπο τον κ. Γαλανό. Δεδομένου ότι είναι οικογενειάρχης ανθρωπος με παιδιά και δεδομένου ότι η δημοσιογραφία για εμάς είναι λειτούργημα και το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν και θα το αποδείξουμε και στο μέλλον κ. Γαλανέ μας δημοσίευοντας πολλές και τρανταχτές αποδείξεις, δεν τα έχουμε αναρτήσει.  Οι οχλήσεις σας προς το πρόσωπο μου είναι πολλές, κακοπροαίρετες και να μην αναφέρω τι άλλο. Γνωρίζετε εσείς κ. Γαλανέ !

"Σας ενημέρωσα πως το άρθρο  «Ληξουριώτικο καρναβάλι» κείμενο και φωτογραφίες είναι δικής μου πνευματικής παραγωγής. Μάλιστα από το 1999 με πολλές δημοσιεύσεις… Επειδή φοβάστε , παρουσιάσατε και το μήνυμα που σας έστειλα στο τηλέφωνο  σας, στο site σας. Δεν γράψατε όμως τη δήθεν μαγκιά σας,  που με πήρατε πίσω στο τηλέφωνο  με ψευτο-τσαμπουκά  και βρισιές,  να κάνετε  τη δυνατή και τη φωνακλού  με αλαζονεία όπως έχετε συνηθίσει …."

Επειδή κατηγορείτε ΟΛΟΥΣ ότι είναι ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, πείτε μας που ακριβώς την βρήκατε;;; Δηλαδή με ποιόν τρόπο την αποκτήσατε αυτήν την κληρονομιά;;;; Όσο για το δημοσίευμα του κ. Κονταρίνη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά τιμά το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ στο τέλος του κειμένου. ΕΣΕΙΣ κ. ΓΑΛΑΝΕ στείλατε για δημοσίευση ένα κείμενο, ή μάλλον την κληρονομιά ενός τόπου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΠΗΓΕΣ.
Επίσης κ. Γαλανέ ο κ. Κονταρίνης μεταξυ των πηγών του αναφέρει και την εφημερίδα "Καρναβαλος". ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ την οποια ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΕΔΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΙΚΗΣ παλιότερα. Περί πνευματικής ιδιοκτησίας αν θέλετε κα επιμένετε να μιλάτε ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΠΡΩΤΑ αν έχετε την λεβεντιά που και πως βρέθηκε το υλικό του 1800 και του 1900 στα χέρια σας... Το βρήκατε στους δρόμους;;; 

"Πηγαίνετε λοιπόν  στην Κοργιαλλένειο Βιβλιοθήκη και ξεφυλλίστε τα φύλλα των εφημερίδων «Ο καρνάβαλος» ,  πριν το 2010 και θα δείτε ότι κείμενο και υλικό, φωτογραφίες και ντοκουμέντα για το συγκεκριμένο άρθρο  είναι δημοσιευμένα.
ο κος Διονύσιος Ε. Κονταρίνης πήρε το κείμενο και τις φωτογραφίες, όπως και άλλα δικά μου,  αυτό με τις -Καρναβαλικές Στολές- που παλαιότερα αναδημοσιεύσατε…!.
Δεν με ενδιαφέρει κανένας κος Διονύσης Ε. Κονταρίνης, ούτε ποτέ επισκέφτηκε την Κεφαλονιά, ούτε είμαι εγώ άξιος να κρίνω το έργο του.
Αλλά είναι προφανές ότι «το άρθρο του» είναι κλεψίτυπο από το δικό μου.  Ακόμη και η άλλη φωτογραφία που ανάρτησε μέσα στο κείμενο που  μου έκλεψε, δεν αφορά το καρναβάλι αλλά το έθιμο του «Γληγοράκη» στα Λεγατάτα – Μαρτσελάτα, το οποίο αναβίωσα με πολύ κόπο, φυσικά με τη βοήθεια του παλιού Δήμου Ληξουρίου  και τώρα με τη Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Γι’ αυτό δεν έγραψε ούτε λεζάντα, γιατί και αυτή η φωτογραφία είναι κλεμμένη από το δικό μου υλικό. Ρωτήστε τον αν ξέρει ποιοι είναι στη φωτογραφία και πότε χρονολογείται… Απλά ο κόσμος που δεν ξέρει τού στέλνει ευχαριστίες και κομπλιμέντα, εφόσον το υλικό δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται."

Κοινωνικό έργο κ. Γαλανέ;;; Είστε σίγουρος ;;; Μα ποιόν πάτε να γελάσετε ;;; 
Όσο για το δημοσιογραφικό ήθος μιλάτε σαν δημοσιογράφος, σαν φωτογράφος, σαν δάσκαλος, σαν αναγνώστης;;; Σαν τι ;;; Γιατί μας έχετε μπερδέψει με τα πολλά επαγγέλματα σας !!!!

"Δεν καταλαβαίνω την αντιπαλότητα απέναντι σε ανθρώπους που εθελοντικά κάνουν κοινωνικό έργο.
Τέλος, για να μη μακρηγορήσω άλλο, παρ’ όλο που έχω να σας πω πολλά και ξέρω πολλά,  θεωρώ πράξη Αντρίκια και Λεβέντικη  εκ μέρους σας όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια,  για να δείξετε εμπράκτως πόσο σέβεστε τους αναγνώστες  σας,  πρωτίστως  δε για ένα δημοσιογραφικό  λαμπρό ήθος που όλοι το έχουμε ανάγκη στις μέρες μας."

Η "ανεντιμότητα", η "ανηθικότητα" και χαρακτηρισμοί ανάλογου τύπου σίγουρα δεν μας εκφράζουν.... Οι χαρακτηρισμοί σας αυτοι προς το πρόσωπο μου δείχνουν μικροψυχία, γελοιότητα, και δεκάδες αλλους χαρακτηρισμούς που σας εκφράζουν πλήρως... Διότι κ. Γαλανέ μου εμάς μας στηρίζει ο κόσμος και το αποδεικνύει εμπράκτως. ΕΣΑΣ ;;;; Και μιας και το ξεχάσατε να το αναφέρετε γιατί έχετε κλειδιά του Δημοτικού Θεατρου και γιατί χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο κτήριο ως προσωπική σας αποθήκη;;;;

"Και που είσθε;  Η σωστή και τίμια δεοντολογική δημοσιογραφία, η οποία  υπηρετεί σωστά  και σέβεται  το κοινό , δεν παίζει τον πορδόμυλο που έχετε μάθει να κάνετε!  "

Οπότε αγαπητέ κ. Γαλανέ ΕΣΕΙΣ μην μας παραδίδετε μαθήματα ηθικής !!!!
Γιατί σεβόμαστε το έργο των άλλων και ΠΑΝΤΑ, ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΑΣ. Αυτό είναι δημοσιογραφία... Απορώ πάντως επειδή η επίθεση σας είναι ΜΟΝΟ προς το πρόσωπο μου και ΟΧΙ προς άλλα MME που από το 2005 έως σήμερα ΔΕΝ ΑΝΑΦΈΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΗΓΕΣ. Μα πως σας ξέφυγε αυτό;;;; Εμείς πάντουμε έχουμε τα ανάλογα αρχεία !!! Σας συνιστούμε να τα βρείτε και να τα δημοσιευσετε εσείς, γιατί αλλιώς θα κατηγορηθείτε για εμπάθεια προς το πρόσωπο μου !!!!
Καλή σας ημέρα. Και ελπίζω να μην χρειαστεί να επεκταθώ περισσότερο. Δεν σας κατηγορώ. Έτσι έχετε μάθει να ρίχνετε "καπνούς". Διάλογο κάνουμε εδώ. Θέτουμε ερωτήματα σαν δημόσιο πρόσωπο που είστε....
Σε αντίθεση με εσάς που διαμαρτύρεστε τόσο έντονα...Αλήθεια γιατί ;;;


Δυό σοφά γνωμικά....
"Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης"
"Όπου υπάρχει φωτιά υπάρχει και καπνός...."

εκφοβίσεις του το 2015 κ το 2016
υπάρχουν κι άλλα αν χρειαστεί να δημοσιεύσω
Αριστέα Χαριτάτου