Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΜΑΡΤΗΣ 2017


Η Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΣ-ΝΑΤ που έγινε σήμερα Τρίτη 28 Μάρτη 2017 με οργή διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ δήλωνε ως αντιπολίτευση ότι θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο έφερε και 3ο με μέτρα που οδηγούν συνταξιούχους – εργατική τάξη τον εργαζόμενο λαό σε βίαιη φτωχοποίηση. Μέσα από αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών μας που φτάνουν έως και 50% κατά περίπτωση, πιάσαμε κόκκινο δεν πάει άλλο είμαστε σε απόγνωση.


Ενώ υπάρχουν δεκάδες φοροαπαλλαγές για εφοπλιστές – βιομήχανους παίρνοντας και νέα μέτρα προς ενίσχυση του κεφαλαίου. Εισφοροαπαλλαγές, φτηνό ρεύμα, ευέλικτο εργατικό δυναμικό κλπ.

Ο νόμος 4387/16 μείωσε περισσότερο τις επικουρικές μας συντάξεις και βάζει τα θεμέλια για παραπάνω περικοπές και στις κύριες, με το κόλπο του επανϋπολογισμού και της προσωπικής διαφοράς.

Η ενοποίηση των ταμείων και η διάλυση του Οίκου Ναύτου συνιστούν βίαιη αποκοπή μας από τον φυσικό ασφαλιστικό μας φορέα και πάροχο υγείας, με χαμηλότερες αποδοχές και υποβάθμιση του κλάδου υγείας.

Αυτές οι κυβερνητικές παρεμβάσεις έγιναν δήθεν για ορθολογισμό και δικαιότερο σύστημα. Με εξίσωση προς τα κάτω θέλουν να εξοικονομούν πόρους για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να χρηματοδοτούνται επενδύσεις των κεφαλαιοκρατών.



Απαιτούμε:

Κατάργηση του νόμου 4387/16,και όλου του νομοθετικού πλαισίου που μειώνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.
Κατάργηση νόμων και διατάξεων που επιτρέπουν εκποίηση περιουσίας του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών μας ταμείων.
Ναυτολόγηση σε όλα τα πλοία ναυτεργατών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ΣΣΕ.
Να εφαρμοστεί για όλους τους συνταξιούχους η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά για την επιστροφή της παρακράτησης της 13 και 14 κύριας και επικουρικής σύνταξης .


Δηλώνουμε αποφασισμένοι και σε συντονισμό με το ταξικό κίνημα στεριάς και θάλασσας να διεκδικήσουμε όσα μας αφαίρεσαν. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους να επανακατακτήσουμε ότι μας ανήκει.