Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Σάμη:Με πρωτοφανή συμμετοχή,ιστορικές αναδρομές, απαγγελίες ποιημάτων, μικρό θεατρικό και τρικούβερτο γλέντι, η επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του γυμναστηρίου του Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης, η επετειακή εκδήλωση-γιορτή για την 25η Μαρτίου, "Κρυφό Σχολειό". Η εκδήλωση, έγινε από την εκκλησία της Σάμης, με την επιμέλεια του εφημέριου π. Παΐσιου Παράσχη και την αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης, ο "Αιγιαλός".
Ο π. Παΐσιος, υποδέχτηκε και χαιρέτισε από μικροφώνου τους παρευρισκόμενους ( πρώτο video ) και στη συνέχεια, η φιλόλογος κ. Χριστοδουλή Ελένη, εκφώνησε τη κεντρική ομιλία, ( δεύτερο video ). Ακολούθησε από την Μαρία Φλαμιάτου, ( δασκάλα του κατηχητικού Σάμης ), εκτενή αναφορά σε γεγονότα και φάσεις του αγώνα, με ενδιάμεσες απαγγελίες ποιημάτων και μικρού θεατρικού, με θέμα το "κρυφό σχολειό", από τα παιδιά του κατηχητικού. Κατόπιν... στήθηκε τρικούβερτο γλέντι, από τα παιδιά του παιδικού χορευτικού τμήματος του Συλλόγου "Αιγιαλός" ( διδασκαλία Ιωάννα Βαλλάτου ) και από το χορευτικό συγκρότημα του Χρήστου Μεγαδούκα, οι "Κεφαλλήνες" ( ενδεικτικά Video. 3-6 ).  όρθιος ο κόσμος χειροκροτούσε τους χορευτές, ο π. Παΐσιος Παράσχης, να σέρνει το χορό και ο μικρός Βασιλάκης Δρακάτος με τα τσαλίμια του στο τσάμικο, να προκαλεί πανδαιμόνιο από τιςεπευφημίες του κόσμου και τα χειροκροτήματα ). Στο τέλος ο π. Παΐσιος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε έναν - έναν, όσους συνέβαλαν στη πραγματοποίηση αυτής της γιορτής και απένειμε ανθοδέσμες, στους, Ιωάννα Βαλλάτου, Χρήστο Μεγαδούκα, Ελένη Χριστοδουλή και Μαίρη Καλιβωκά, αναπληρώτρια διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης. Η εκδήλωση, έκλεισε με κεφαλλονίτικους χορούς, από το παιδικό χορευτικό του "Αιγιαλού". Το παρών στη εκδήλωση έδωσαν. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Σάμης, Βασίλης Κοκκόσης, ο Πρόεδρος της Δημ. Ενότητας Σάμης, Γαβριήλ Ρασσιάς, Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, Γεράσιμος Τζωρτζάτος,  η Προϊσταμένη του Β' Λιμενικού Τμήματος Σάμης, Σταματάκη Γεωργία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κεφαλονιάς, Γρηγορόπουλος Κωνσταντίνος.
Από τη μεριά της εκκλησίας οι: Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Κεφαλονιάς, π. Σπύρος  Πετεινάτος, ο Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ι. μονής Αγριλίων, π. Φώτης Γαβριελάτος και οι ιερείς, π. Σπύρος Φλαμιάτος, Κώστας Φλαμιάτος και Άνθιμος Καλαρύτης. 
Τάσος Καβαλλιεράτος.