Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Διπλή επίθεση με τραυματίες σε βρετανικό κοινοβούλιο και γέφυρα του Ουέστμινστερ


© naftemporiki.gr Διπλή επίθεση με τραυματίες σε βρετανικό κοινοβούλιο και γέφυρα του Ουέστμινστερ

 Διπλή επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το κτήριο που στεγάζει το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι βρετανικές αρχές να κηρύξουν συναγερμό στο σημείο. 


 Αστυνομικός έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι εντός της περιμέτρου του κοινοβουλίου. 

 Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματούχου του κοινοβουλίου, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυρά έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τόσο η Βουλή των Κοινοτήτων, όσο και η Βουλή των Λόρδων. 

 Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες, στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, πολύ κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου. 

 Η Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του κοινοβουλίου, διέκοψε τη συνεδρίασή της, ενώ φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου. 

 Βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αυτοκίνητο από το οποίο αποβιβάστηκε άνδρας που έφερε μαχαίρι και ο οποίος επιτέθηκε αδιακρίτως σε ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο, στο κέντρο του Λονδίνου. 

 Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι φυγαδεύθηκε με ασφάλεια από το κτήριο, όπως επιβεβαιώνει η Ντάουνινγκ Στριτ. 

 Ο σταθμός του μετρό στο Ουέστμινστερ έχει κλείσει. 

   naftemporiki.gr