Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Προβολή ταινίας από την Πολιτιστική Λέσχη του ΠΑΜΕ


Η   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Η ΕΛΜΕ.Κ.Ι. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Δύο μέρες, μια νύχτα – Deux jours, une nuit (2014)

Την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2017 και ώρα 21.00 μ.μ.

Στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης (Α. Τρίτση 119, Αργοστόλι)


Είσοδος Ελεύθερη

Υπόθεση με λίγα λόγια

Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.

Λίγα περισσότερα…….

Παρασκευή μεσημέρι κι ένα τηλεφώνημα σηκώνει την ξαπλωμένη στον καναπέ Σαντρά, γνωστο­ποιώντας της πως η εργοδοσία του εργοστασίου όπου δουλεύει αποφάσισε να κάνει περικοπές κι έχει θέσει τους 16 συναδέλφους της μπροστά στο εξής δίλημμα: για να μην απολυθεί η Σαντρά, η οποία κάνει χρήση της αναρρωτικής της άδειας λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, θα πρέπει να αποποιηθούν όλοι το ετήσιο μπόνους τους. Όπως την πληροφορεί η φίλη της Ζιλιέτ, σε μια πρώτη ψηφοφορία 14 από τους 16 επέλεξαν να κρατήσουν τα 1.000 ευρώ που αντιστοιχούν στον καθέναν. Υπάρχει όμως η δυνατότητα για μια δεύτερη, τελική και μυστική ψηφοφορία το πρωί της Δευτέρας, η οποία μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Αρχικά απρόθυμη και φοβισμένη, η Σαντρά πείθεται τελικά να επισκεφθεί τους συναδέλφους τους μέσα στο σαββατοκύριακο και να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Δύο μέρες, μια νύχτα – Deux jours, une nuit (2014)

Παραγωγή: Βέλγιο / Γαλλία

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία : Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Σενάριο :  Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Ηθοποιοί : Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée

Χρονολογία παραγωγής : 2014
Διάρκεια : 95’

Η πολιτική ματιά των Νταρντέν στον κόσμο της Σαντρά είναι σαφέστατη και ταυτόχρονα διακριτική. Κάθε νέα συνάντηση της ηρωίδας με έναν συνάδελφο δίνει και μια καινούργια προοπτική στο πρόβλημα, το οποίο από τη μία είναι ξεκάθαρο πως έχει μετατεθεί­ από τους «επάνω» στους «κάτω­» και από την άλλη διογκώνεται και γίνεται αδιέξοδο, διότι οι τελευταίοι, διασπασμένοι και φοβισμένοι, αδυνατούν να το διαχειριστούν συλλογικά.

Περισσότερες πληροφορίες: