Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συζητήθηκε σήμερα η δωρεά των 5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014 στην περιοχή της Παλικής.
Στη συζήτηση τοποθετήθηκε η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όπου ευχαρίστησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής  για την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και υλοποιείται σήμερα, αφού εξασφαλίσθηκε η νομοθετική ρύθμιση, που ανοίγει το δρόμο στη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των Περιφερειών. Και αυτό έγινε μετά από συνεργασία των στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και την επιμονή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Π.Α. Χ. Καραμάνου κλήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει για τη διάθεση του ποσού και τους όρους υλοποίησης της δωρεάς μετά από πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στα παρακάτω έργα:
1. Αποκατάσταση βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ 
2. Κτίριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού  750.000 ευρώ
3. Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου, προϋπολογισμού 2.000.000 
4.Επισκευή αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής, προϋπολογισμού  600.000 ευρώ 
Η Βουλευτής ευχαρίστησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, συζήτησε μαζί τους, απάντησε σε ερωτήσεις τους, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής της Παλικής και ότι το συγκεκριμένο ποσό θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών των δημοσίων κτιρίων και χώρων από τους σεισμούς.  

                                                                      Αθήνα, 30-3-2017
                                                                 Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
                                                        Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης