Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ YOUTUBE

Α' ΜΕΡΟΣ



Β' ΜΕΡΟΣ






ΕΠΙΛΟΓΟΣ




-------------------------------------


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γίνετε η κοινοποίηση της εκδήλωσης του Ζωγράφου, Λογοτέχνη, Θεωρητικού Τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: "Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες" που έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία στην Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην Αθήνα.

Στο ποιητικό και μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς η γνωστή Ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη απήγγειλε με εξαιρετική εκφραστικότητα ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου από την συλλογή "Πολύσμιγος Αίνος", εκδ. "Συλλογές". 
Η Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και εκδόσεων απέδωσε υποβλητικά τα ποιήματα στη Γαλλική γλώσσα από τη συλλογή- ανθολογία "Offrandes Seculaires - Κοσμικές Σπονδές", ενώ ο ποιητής τα απήγγειλε στην πρώτη γραφή τους στην Ελληνική γλώσσα. 
Η ποιητική και μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πρώτη ακρόαση τμημάτων του μουσικού συμφωνικού ποιήματος με τίτλο: "Ionian impressions", του γνωστού συνθέτη, με τα μουσικά σύνολα "ΙΕΡΑΞ", Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου. Πρόκειται για εκτενή σύνθεση του εμπνευσμένη από την Επτανησιακή ατμόσφαιρα της ποίησης του Κεφαλονίτη Ευαγγελάτου, την οποία αποδίδει μυσταγωγικά με μινιμαλιστικό και λόγιο ύφος, όπως ανέλυσε ο ίδιος, στο πνεύμα των νέων μουσικών ρεύματων και τάσεων.
Τις μουσικές "Εντυπώσεις του Ιονίου" από τον ποιητικό "Ύμνο στην Κεφαλονιά", ερμήνευσαν δεξιοτεχνικά ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος στο πιάνο και ο μουσικός Ίωνας Κουρμπανάς στο βιολί ενθουσιάζοντας το κοινό με το ταλέντο τους.