Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Κινητοποίηση στη Σάμη για τη πεζογέφυρα Καραβόμυλου-Σάμης


ΚΑΛΕΣΜΑ

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3/2017 & ΩΡΑ 10:30 π.μ

 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΑΜΗΣ

   Ο Επαγγελματικός Σύλλογος Σάμης  “ΓΙΑΛΟΣ” καλεί όλους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δικαστηρίων Σάμης την Δευτέρα 27/3/2017 και ώρα 10:30 με αίτημα την οριστική λύση του ζητήματος της πεζογέφυρας Καραβομύλου-  Σάμης.


  Η επικινδυνότητα της πεζογέφυρας τα τελευταία χρόνια αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής καθώς είναι το μόνο σημείο σύνδεσης των δύο κοινοτήτων. Υπενθυμίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν πως μετά από σειρά ακραίων φυσικών φαινομένων ( εκτεταμένες πλημμύρες και σεισμοί) , η πεζογέφυρα υπέστη σημαντική  καθίζηση καθιστώντας την ακατάλληλη.  Το  μόνο  εναλλακτικό πέρασμα  είναι η επαρχιακή  οδός Καραβομύλου –  Σάμης η οποία είναι πλήρως ακατάλληλη για πεζούς καθότι δεν υπάρχει πεζοδρόμηση, φωτισμός και σήμανση ενώ η ταχεία κυκλοφορία των οχημάτων είναι συνεχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την σχεδόν κατεστραμένη γέφυρα περνούν συνεχώς παιδιά, κάτοικοι των δύο κοινοτήτων προς εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους  καθώς και τουρίστες καθόλη την διάρκεια της θερινής σεζόν. Μια  τέτοια εικόνα  απαξίωσης σίγουρα μας βρίσκει όλους απέναντι.

  Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε μια ανακολουθία έργων και πράξεων από όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι με τη σειρά τους ανέθεσαν την ευθύνη στην γραφειοκρατία με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει άλυτο με μια μοιραία επιπολαιότητα που χαρακτηρίζει πάντα υπηρεσίες και τοπικούς φορείς, αφήνοντας τον ανθρώπινο παράγοντα πάντα τελευταίο.

  Οι  Σύλλογοι της περιοχής  πήραν την πρωτοβουλία και κατήγγειλαν την ανευθυνότητα αυτή στην Εισαγγελία.  Με αυτή την αφορμή  την Δευτέρα 27/3/2017 θα πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Σάμης Τακτική Δικάσιμος.

  Η χρήση της πεζογέφυρας ήταν και παραμένει  απαραίτητη . Δεν μπορούμε σαν κάτοικοι αλλά και σαν Επαγγελματίες να παραβλέπουμε την αναγκαιότητα κατασκευής μιας πεζογέφυρας που θα διασφαλίζει στους κατοίκους αλλά και στους τουρίστες την ασφαλή διεύλευσή τους από την Σάμη στον Καραβόμυλο και επιπλέον τονίζουμε στους αρμόδιους φορείς πως δεν μπορούμε να αρκεστούμε πλέον σε ημίμετρα και σε πρόχειρες λύσεις- κατασκευές.

  Ζητάμε και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για την ανακατασκευή της πεζογέφυρας και οριστική λύση του προβλήματος.

 Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Επαγγελματικού Συλλόγου  Σάμης “ΓΙΑΛΟΣ”