Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Οι αναπληρωτές στο δρόμο του αγώνα, για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι αναπληρωτές στο δρόμο του αγώνα,
για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και η Επιτροπή Αγώνα Αναπληρωτών, που έχει συγκροτηθεί με απόφαση της ΓΣ στο πλαίσιο του σωματείου, προχώρησαν σε σύσκεψη αναπληρωτών. Στόχος ήταν η συζήτηση γύρω από την γενική κατεύθυνση της πάλης, τα αιτήματα και τις πρωτοβουλίες δράσης. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν αναπληρωτές της ειδικής και γενικής αγωγής.

Το αίτημα για μαζικούς – μόνιμους διορισμούς επιβεβαιώθηκε σαν βάση της συσπείρωσης, σε μια περίοδο που ο κλάδος ζει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολικής, με νέα μέτρα σε βάρος του (όπως και εναντίον όλου του λαού πχ ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, μείωση ελάχιστου αφορολόγητου κλπ), μέτρα που ταυτόχρονα υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις διακρίσεις, σε βάρος των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, σε σχέση με τις άδειες. Έγινε ενημέρωση πως υπάρχει πανελλαδική κινητοποίηση με επίκεντρο τις άδειες τις 29 Μάρτη. Αποτιμήθηκε θετικά η μέχρι τώρα δράση για μια σειρά προβλήματα πχ οδοιπορικά, έκπτωση στις μετακινήσεις. Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν πως έγινε επαφή με την Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Πρωτοβάθμιας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση για όλα τα παραπάνω και αναμένεται η απάντηση.
Τώρα, πιο αποφασιστικά, προχωράμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού δράσης:
-     Στις 29 Μάρτη, 2μμ, παραβρισκόμαστε στη σύσκεψη που συγκαλεί - μετά από αίτημά μας - η Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς στα γραφεία της με ναυτιλιακές εταιρίες, ΚΤΕΛ, αεροπορικές, για μείωση στο κόστος των μετακινήσεων.
-     Την ίδια μέρα επίδοση ψηφίσματος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης, με αίτημα την εξίσωση των αδειών μονίμων και αναπληρωτών.
-     31 Μάρτη, 11 πμ, παγκεφαλληνιακή κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στην Κοργιαλένειο και πορεία στη ΔΔΕ ενάντια στις καταργήσεις συγχωνεύεις τμημάτων – τομέων – κατευθύνσεων.
-     Εβδομάδα Δράσεων (είναι Πανελλαδική) ενάντια στην αδιοριστία (3/4-7/4) με κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Β΄βάθμιας και Α΄βάθμιας, δράσεις στα σχολεία και τις γειτονιές, απαιτώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα και λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αδιόριστοι.
Αργοστόλι 23/03/2017
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία