Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκέντρωσαν τα προϊόντα της Ιόνιας γης στην έκθεση Detrop στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ Κέρκυρα, 6-3-2017
Τηλ.: 26613.61572
email: press@pin.gov.gr 
       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προβολής του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών προϊόντων της Ιόνιας γης, συμμετείχε στην έκθεση «Detrop-Oenos» η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προβλήθηκαν τα τοπικά προϊόντα με την συνδρομή και συμμετοχή παραγωγών και συνεταιρισμών από όλα τα νησιά, σε 300 προσκεκλημένους αγοραστές από το εξωτερικό και εμπορικούς επισκέπτες από 36 χώρες.  


Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης στα οποία παραβρέθηκαν από πλευράς ΠΙΝ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Πρωτογενούς τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννης Φοντάνας, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής και περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης και ο εντεταλμένος για τον πρωτογενή τομέα Ζακύνθου περιφερειακός σύμβουλος Τζώρτζης Σιγούρος. 

Σημαντικές ήταν οι παρουσίες από τον πολιτικό, παραγωγικό και κοινωνικό χώρο στα εγκαίνια οι οποίοι περιηγήθηκαν και στο χώρο του περιπτέρου των τοπικών προϊόντων της Ιόνιας γης όπως ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων, κ. Thomas Gugler. 

Στη συνομιλία που είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ι. Τσιρώνη, τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΠΙΝ για την προβολή των τοπικών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και ζήτησε την συνδρομή του στην εκστρατεία ενημέρωσης που προτίθεται να ξεκινήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να ενημερωθούν οι νέοι και οι νέες, κάτοικοι των νησιών του Ιονίου, για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από το πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών. “Ο πρωτογενής τομέας στα περισσότερα νησιά παρουσιάζει χρόνια εγκατάλειψη και πρέπει να αναστραφεί το κλίμα, να ενημερωθούν οι νέοι και οι νέες για τις ευκαιρίες απασχόλησης στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και πως μπορούν να έχουν ένα καλό εισόδημα”, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης ζητώντας τη συνδρομή του Υπουργείου μέσω εξειδικευμένων στελεχών.