Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σεμινάρια Digital Marketing για Τουριστικές Επιχειρήσεις στην Κεφαλονιά

Google Adwords - Google Analytics - Wordpress / Search Engine Optimization (SEO) - Facebook marketing

Το σύγχρονο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) αποτελεί βασικό εργαλείο προώθησης και πωλήσεων για τις τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια κτλ). Η γνώση βασικών αρχών και μεθόδων ψηφιακού μάρκετινγκ είναι απαραίτητο εφόδιο για κάθε επαγγελματία στο χώρο του τουρισμού.

Στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, διοργανώνονται σεμινάρια εκπαίδευσης σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες του Digital Marketing (http://www.digitaltourism.gr/digital-marketing-seminar/). Τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και σε όποιον άλλο επιθυμεί να συμμετέχει για να μάθει πως μπορεί να προωθήσει μια τουριστική επιχείρηση στο σύγχρονο ψηφιακό τοπίο.
Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν επιμόρφωση στις εξής θεματικές ενότητες:
Google Adwords για τουριστικές επιχειρήσεις (Ημ/νια διεξαγωγής: 8/4/2017). Διαφήμιση στο Search Network αλλά και στο Display Network. Συγγραφή επιτυχημένων κειμένων για διαφημίσεις Adwords. Δημιουργία και ρυθμίσεις λογαριασμού Adwords. Επιλέγοντας λέξεις κλειδιά (keywords και Negative keywords) που πραγματικά αποδίδουν στον τουρισμό. Δομή καμπάνιας σε campaigns και Ad groups. Ανάλυση της δημοπρασίας των Adwords. Χρήση ad extensions. Παρουσίαση και χρήση remarketing. Μετρώντας την πραγματική επιτυχία με conversion tracking. Στρατηγικές συμμετοχής στις δημοπρασίες για καλύτερη θέση και απόδοση.
Google Analytics (Ημ/νια διεξαγωγής: 9/4/2017). Δημιουργία και ρυθμίσεις λογαριασμού. Σύνδεση Google Analytics με Website. Σύνδεση Google Analytics με Adwords. Παρουσίαση των reports. Μεθοδολογία ανάλυσης δεδομένων για τουριστικές επιχειρήσεις. Δημιουργία goals για μέτρηση συγκεκριμένων ενεργειών χρηστών και επιτυχημένων διαφημίσεων.
Wordpress / Search Engine Optimization (SEO)( (Ημ/νια διεξαγωγής: 22/4/2017). Παρουσίαση του συστήματος διαχείρισης δικτυακών τόπων Wordpress (στήσιμο/ρυθμίσεις/λειτουργία/χρήση). Παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση ενός Website στις μηχανές αναζήτησης. Σύνδεση website με το Google Search console και παρουσίαση του εργαλείου. Μέθοδοι βελτίωσης της ταχύτητας ενός Website. Τεχνικές ανανέωσης και συγγραφής περιεχομένου. Website navigation. SEO plugin. Εργαλεία παρακολούθησης του SEO σε ένα Website. Αύξηση των inbound links.
Facebook marketing για τουριστικές επιχειρήσεις (Ημ/νια διεξαγωγής: 23/4/2017). Εισαγωγή στο Facebook Marketing. Πως δημιουργείται και τι απαιτεί διαχειριστικά μια σελίδα (page) τουριστικής επιχείρησης στο Facebook. Χρήση του Facebook Live για τουριστικές επιχειρήσεις. Καθορισμός κοινού στόχου (target audience). Επιλέγοντας το είδος της διαφήμισης που ταιριάζει στην επιχείρηση μας. Facebook retargeting. Δημιουργία landing page για δημιουργία leads. Χρήση του Facebook Video.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες θεματικές ενότητες. Όλες οι θεματικές ενότητες είναι διάρκειας  6 ωρών (2 ώρες θεωρία και 4 ώρες πρακτική άσκηση σε εργαστήριο Η/Υ) και η καθεμία ολοκληρώνεται σε μία μέρα. Το κόστος για κάθε θεματική ενότητα είναι 90 Ευρώ. Μετά την παρακολούθηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων θα δίνεται στους συμμετέχοντες σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.   
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Σάββατο και Κυριακή (8/4, 9/4, 22/4 και 23/4).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν τη φόρμα αίτησης συμμετοχής που υπάρχει στο: http://www.digitaltourism.gr/digital-marketing-seminar/ δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και τις θεματικές ενότητες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Στη συνέχεια, μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης του κύκλου των αιτήσεων που είναι η Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις ενέργειες οριστικοποίησης της συμμετοχής τους και θα λάβουν οδηγίες για την καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στις θεματικές ενότητες που έχουν επιλέξει.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την Γραμματεία του Έργου (κα. Νεοφύτου) στο τηλέφωνο 2671025820 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 13:00) και στο e-mail: konidari@teiion.gr.
Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά χρονικής  προτεραιότητας που θα αποδεικνύεται από τον χρόνο κατάθεσης της αρχικής αίτησης συμμετοχής.

Ο Υπεύθυνος Σεμιναρίων
Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης