Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ITB ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2017:ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ,  13.03.2017

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε και φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2017, η οποία έλαβε χώρα στο Βερολίνο από 8 έως 12 Μαρτίου. 
Η ITB (International Turismus Boerge - Διεθνές Τουριστικό Χρηματιστήριο) αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου για επιχειρήσεις αλλά και για το κοινό. Στεγάζεται σε έναν χώρο 160.000τμ. Φέτος συμμετείχαν 187 χώρες και 10.000 εκθέτες σε 2.500 περίπτερα.  

Η παρουσία της ΠΙΝ ήταν  καταλυτική καθώς υπήρξε   μεγάλος αριθμός επαφών, οργανωμένες από Γερμανικό γραφείο Δημοσίων Σχέσεων «Above & Beyond Consulting, με Δ/ντρια την κ. Veronika Bulowski», με το οποίο έχει συμβληθεί η ΠΙΝ. Συγκεκριμένα  έγιναν σε δύο ημέρες, δώδεκα προγραμματισμένα ραντεβού, με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ έγκυρων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων και του Τύπου, καθώς και με  τουριστικούς παράγοντες της Γερμανικής αγοράς.
 Στις παραπάνω συναντήσεις εκτός από τον  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής ΠΙΝ κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κων/νος  Νικολούζος και άλλοι παρευρισκόμενοι.
Συγκεκριμένα έγιναν επαφές με στελέχη του παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού Lonely Planet   (τον εκδότη Andrea Bierle και το διευθυντή marketing Tom Melzer),  την ημερήσια εφημερίδα Stuttgarter Zeitung (200.000 φύλλα  ημερησίως. Επίσης με τους Henry Barchet από το SWR (Sudwestrundfunk) με 2 τηλεοπτικούς σταθμούς και 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Γερμανία και τους Jirka Grahl από την ημερήσια εφημερίδα Neues Deutschland και Martin Cyris που συνεργάζεται με το Spiegel, το Sonntag Aktuel και άλλα. Επίσης με τους Jo Igele travel blog , με το Mia Buhler & Thiesjanknecht Lifestyle & Travel blog, Reisegala, Matthias Dikert και με το no 1 γυναικείο περιοδικό Bauer Media με 433 εκατομμύρια τεύχη στη Γερμανία. 
Πέραν των παραπάνω, έγιναν συναντήσεις με tour operators και άλλα μεγάλα MME όπως το CNN, το Travel Chanel, κ.λ.π
Tα μηνύματα από τη συμμετοχή στην έκθεση είναι εξόχως θετικά για τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και από τώρα διαφαίνονται   ενθαρρυντικές  τάσεις και για το 2018.
Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφθηκε και η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, την οποία υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος. 
           Στην έκθεση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κων/νος Νικολούζος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κέρκυρας  κ. Βασίλης Καββαδίας, ο  Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παξών κ. Γεώργιος  Λύχνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο Πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Κέρκυρας κ. Βασίλης  Καλούδης καθώς και  επιχειρηματίες από τα Ιόνια Νησιά. Την υποστήριξη του περιπτέρου της ΠΙΝ είχαν ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού ΠΕ Κέρκυρας Δρ. Γιώργος Παπαβλασόπουλος, καθώς και ο γερμανόφωνος κ. Απόστολος Θεοχάρης, από τη Λευκάδα.

Φωτογραφικό υλικό από την έκθεση Βερολίνου 2017 υπάρχει στο κάτωθι link:
https://drive.google.com/folderview?id=0B2Oz1ymJ32uZbXA2WkxnOVVSSUk

                                                                      

                                                                        Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                        ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

                                                                          ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Συνάντηση  του Αντι/χη Τουρισμού της  ΠΙΝ κ. Σπύρου Γαλιατσάτου και του  Δήμαρχου  Κέρκυρας κ. Κων/νου  Νικολούζου  με τα στελέχη του Travel Chanel.

Συνάντηση  του Αντι/χη Τουρισμού της  ΠΙΝ κ. Σπύρου Γαλιατσάτου και του  Δήμαρχου  Κέρκυρας κ. Κων/νου  Νικολούζου  με το Δ/ντή του CNN στην Ευρώπη κ. Massimo Porkari.

Μία από τις πολλές επαφές με ΜΜΕ της Γερμανίας.

Υποδοχή της Υπουργού κ. Έλενας Κουντουρά από τον Α/χη Τουρισμού ΠΙΝ κ. Σπύρο Γαλιατσάτο  και το  Δήμαρχο  Κέρκυρας κ. Κων/νο  Νικολούζο.