Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Έκθεση "Photovision 2017" & Κεφαλονιά!


Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Πτυχιούχος ΤΕΙ - Αθήνας, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων)

Με χαρά δέχτηκα το άκουσμα διοργάνωσης στο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Τae Kwon Do στο Φάληρο ( 11 με 13 Μαρτίου 2017 ) της 12ης έκθεσης "PHOTOVISION 2017" (βλέπετε πηγές 1, 2 & 11, 12). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη έκθεση - θεσμό όσον αφορά την εικόνα (imaging) & τις εφαρμογές της. 

Μία από τις φετινές καινοτομίες της έκθεσης είναι ότι συμμετείχαν σ΄αυτήν με περίπτερα σχεδόν 50 φωτογραφικές ομάδες & λέσχες από όλη την Ελλάδα. 
Στο πάνω διάζωμα (Hall Z) του σταδίου και συγκεκριμένα στο περίπτερο Η4, φιλοξενούνταν μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία: το "Greek Instagram Events" (βλέπετε πηγή 3), η οποία ανάμεσα στις ποικίλες κοινωνικές & καλλιτεχνικές δραστηριότητες της, προβάλλει μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας τις μοναδικής αισθητικής ομορφιές της Ελλάδας. Σε κεντρικό σημείο του περιπτέρου αναδεικνύονταν η φωτογραφία της Συνοδινού Ειρήνης (@ insta_ksou) με θέμα το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Επίσης μέσω της φωτογραφίας της Πετούνη Μάρως (@ maropetouni) προβάλλονταν το Κιόνι - Ιθάκης (βλέπετε πηγές (βλέπετε πηγές 4,5 & 6,7 αντίστοιχα). 
Η  Έλλη Αγιαννίδη & ο Γιώργος Βέργαδος -που βρίσκονταν σήμερα το πρωΐ στο χώρο του περιπτέρου- μου εξήγησαν διεξοδικότερα τις δράσεις της ομάδας όπου θέλοντας και μη ... ο απώτερος στόχος που επιτυγχάνεται μέσα από τις δράσεις της ομάδας είναι η τουριστική προβολή των τοπίων που αποφανατίζουν με τον φακό τους τα μελη ! (βλέπετε πηγή 8).
Θα ήταν παράλειψη να μην μνημονεύσω το αξιόλογο περίπτερο Ζ36 της "Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας" όπου με συγκίνηση αποτύπωσα σχετική φωτογραφία από εικονοστάσι μιας και ως φυσικό επακόλουθο ήταν να πέσει το βλέμμα μου στην εικόνα του οσίου μας Αγίου Γερασίμου (βλέπετε πηγές 9 &10 ).    
Κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που συνηγορεί στην προαγωγή και στο καλό του τόπου μας είναι ευπρόσδεκτη και οφείλουμε να την αναγνωρίζουμε !! 


Yπόμνημα: